Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM Onursal Başkanı seçildi

/ Kaynak: AA
Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM Onursal Başkanı seçildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, AKPM'nin Genişletilmiş Başkanlık Divanı toplantısında oy birliğiyle onursal başkan seçildi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Onursal Başkanlığına seçildi. Çavuşoğlu, AKPM'nin Paris'te yapılan Genişletilmiş Başkanlık Divanı toplantısında oy birliği ile onursal başkanlığa layık görüldü. Oylamaya, 47 ülkenin heyet başkanı, 19 AKPM Başkan Yardımcısı, 8 komisyon başkanı ve 5 siyasi grup lideri katıldı. AB Bakanı Çavuşoğlu, AKPM Onursal Başkanı seçilmesiyle ilgili, ''Ülkem ve şahsım adına büyük onur duydum. Beni bu unvana layık gören tüm üye ülkelere ve temsilcilerine teşekkür ederim" dedi. 2003'ten bu yana AKPM'deki Türk Delegasyonu üyelerinden olan Çavuşoğlu, 2007-2010 yılları arasında bu delegasyonun başkanlığını yürütmüş, 2010'da ise AKPM'nin başkanı olmuştu. 2010-2012 yıllarında başkanlık yapan Çavuşoğlu, AKPM Başkanlığı'na seçilen ilk Türk unvanını da taşıyor. Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin yasama organı olan AKPM'de, Konseye üye ülkelerin parlamentolarından seçilen 315 asıl ve 315 yedek milletvekili görev yapıyor. AKPM'de Türkiye'yi, yarısı yedek olmak üzere 24 üyeden oluşan bir heyet temsil ediyor. İkinci Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan Avrupa Konseyi, Avrupa ülkeleri arasındaki gerginlik ve çatışmaların önlenerek, güven ve işbirliğinin tesis edilmesini amaçlıyor. Hukukun üstünlüğü, temel insan hakları ve özgürlüklerine saygı ilkelerine bağlı tüm Avrupa ülkeleri Konseye üye olabiliyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...