Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'43 KCK tutuklusu Nisan'da tahliye olacak' iddiası

/ Kaynak: DHA
'43 KCK tutuklusu Nisan'da tahliye olacak' iddiası

GÜNDEM Haberleri  / DHA

KCK ana davasından tutuklu bulunan 94 sanıktan 43'ünün 14 Nisan'da 5 yıllık tutukluluk süresini doldurup tahliye olacağı iddia edildi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, özel yetkili mahkemeleri kaldıran ve uzun tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yeni yasanın yürürlüğe girmesinden sonra KCK ana davasından tutuklu bulunan 94 sanıktan 43'ünün 14 Nisan'da 5 yıllık tutukluluk süresini doldurup tahliye olacağını söyledi.
nbsp; nbsp;
Diyarbakır Barosu Başkanı ve KCK ana davası avukatlarından Tahir Elçi, uzun tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasasının yürürlüğe girmesinden sonra Diyarbakır'da 2009 yılından beri devam KCK ana davasında yargılanan 94 sanıktan ilk aşamada 5 yıllık tutukluluk süresini tamamlayan 43'ünün 14 Nisan 2014 tarihinde serbest bırakılması gerektiğini bildirdi.

Hükümetin seçimden sonra adil olmayan yargılamalara zemin hazırlayan Terörle Mücadele Kanunu'nu da kaldırması gerektiğini belirten Elçi şunları söyledi:

"KCK ana davasında tutuklu olanlar 43'ü 14 Nisan 2014 tarihinde 5 yıllık tututuklulukları dolduğu için mecburen tahliye edilecekler. 3-4 yıllık tutukluluk süresi de uzun bir zaman. Parlamento umarım bu sorunu da çözer ve yıllardır çok sıradan bir takım suçlamalarla yargılanan ve 3-4 yıldır tutuklu olan yüzlerce kişi de tahliye olur. Şu anda sivil olan aralarında belediye başkanları, sendikacılar, avukatlar, gazeteciler partililerinde olduğu yaklaşık 2 bin kişi tutuklu bulunuyor. Özel Yetkili Mahkemelerin adil olmayan yargılamalarına hukuksal zemin sağlayan TMK'dir ve bu kanunun uygulanmasıdır. TMK bir ihtiyaç değildir. Zaten tüm ceza kanunlarında hemen her konuya ilişkin yeterince düzenleme vardır. TMK eşitsizliğe ve adaletsizliğe yol açıyor, adil yargılama hakkının ihlaline neden oluyor. Hükümetin en azından seçimden hemen sonra TMK'yı ortadan kaldırması ve bu hukuksuzluğa son vermesini bekliyoruz"

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...