Bakan Davutoğlu New York'a gidiyor

/ Kaynak: AA
Bakan Davutoğlu New York'a gidiyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı konusunda temaslarda bulunmak üzere 11 Mart'ta New York'a gidecek.

Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun Kıbrıs, Suriye ve Ukrayna'daki son gelişmeleri BM Genel Sekreteri Ban ve ilgili BM çevreleriyle ele alacağı bildirildi. Davutoğlu'nun, Türkiye'nin 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı için de çeşitli temaslarda bulunacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Davutoğlu'nun, St. Vincent ve Grenadinler'de düzenlenecek Karayip Topluluğu (CARICOM) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne vaki davet çerçevesinde özel konuk sıfatıyla katılacağı belirtildi. Davutoğlu'nun üye ülkelerle, Türkiye'nin bölge ile siyasi ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla temaslarda bulunacağı ve Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi adaylığına yönelik çalışmalar yapacağı ifade edildi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...