Kamyonun çarptığı kadın öldü, yakınları yol kapattı

/ Kaynak: DHA
Kamyonun çarptığı kadın öldü, yakınları yol kapattı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Mardin'de yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden Cemile Saruhan'ın yakınları oturma eylemi yaparak yolu kapattı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, yolun karşısına geçmeye çalışan 64 yaşındaki Cemile Saruhan, bir kamyonun çarpması sonucu olay yerinde öldü. Olaı öğrenip kaza yerine gelen yakınları oturma eylemi yaparak yolu kapattı.

Kaza, Kızıltepe İpekyolu üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Sürücüsünün kimliği açıklanmayan 47 PC 084 plakalı kamyon, yoldan karşıya geçmeye çalışan Cemile Saruhan'a çarptı. Saruhan, olay yerinde ölürken polis kamyon sürücüsünü gözaltına aldı.

Kaza haberini alan Saruhan'ın yakınları geldikleri olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Bölgedeki vatandaşlar yolda sinyalizasyon bulunmadığı gerekçesiyle sık sık ölümlü kazaların meydana geldiğini belirtip bir süre oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.
Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, oturma eylemi yapan vatandaşları eylemlerini sonlandırmak için ikna etmeye çalıştı. Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, yola sinyalizasyon ışığı ve üst geçit yapılması için yetkililerle yapılan yazışmaları vatandaşlara gösterdi. Kaymakam Ermiş de sürekli bu konuyla ilgilendiği ve bundan sonra da yapılıncaya kadar ilgileneceğini belirterek, "Kızıltepe'nin en acil sorununun ne olduğu sorulduğunda her zaman üst geçit olduğunu ifade ettim. Okul demedim, hastane demedim, üst geçit dedim. Defalarca sinyalizasyon ışıkları ve üst geçit yapılması için yazı yazdık. Bundan sonra da üstünde duracağız" dedi.

Vatandaşlar daha sonra oturma eylemini sonlandırdı.
Kamyonun çarptığı kadın öldü, yakınları yol kapattı

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...