Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbuğ'un imza gününde uzun kuyruklar oluştu

/ Kaynak: AA
Başbuğ'un imza gününde uzun kuyruklar oluştu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tahliye edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Levent'te bir AVM'de imza gününe katılınca yüzlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Benim dün bu esaret döneminden kurtulmam ve hürriyetime kavuşmam bir başlangıçtır. Öte yandan tutuklu durumda cezaevinde olan bütün milletvekilleri hürriyetlerine kavuşup, serbest olurken, bugün cezaevinde olan Engin Alan'ın aramızda olmaması her şeyden evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ayıbıdır" dedi.


"Vardiya Bizde Platformu" öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen 76. Sessiz Çığlık Eylemine, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, platform üyeleri ve çok sayıda Beşiktaşlı katıldı.


Meydanda toplanan çok sayıda vatandaşa seslenen Başbuğ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle bütün dünya kadınlarının, Türk milletinin kadınlarının ve özellikle kar kış demeden eşlerinin yanında olduğunu dile getirdiğini ifade ettiği Vardiya Bizde Platformunun kadınlarının gününü kutladı.


"Esaret döneminden kurtulmam bir başlangıç"


Esaret döneminden kurtulmasının bir başlangıç olduğunu dile getiren Başbuğ, şöyle konuştu:


"Dün de ifade ettiğim gibi benim dün bu esaret döneminden kurtulmam ve hürriyetime kavuşmam bir başlangıçtır. Bunun devamı mutlaka gelecektir, bundan emin olun. Tabii Türk Silahlı Kuvvetleri'ne en büyük darbe Balyoz Davası vasıtasıyla vurulmuştur. Bu dava kapsamında 323 silah arkadaşım ceza almıştır ve şu anda cezaevlerinde tutuklu olarak bulunmaktadırlar. Fakat inanıyorum ki bütün silah arkadaşlarımın en yakın zamanda bizlerle beraber olacağına yürekten inanıyorum. Tabi bu durumun elbette takipçisi olacağız.


"Engin Alan'ın aramızda olmaması ayıptır"


Engin Alan'ın tutukluluğunun devam etmesinin büyük bir ayıp olduğunu vurgulayan Başbuğ, şu şekilde devam etti:


"Bu arada özellikle tutuklu durumda cezaevinde olan bütün milletvekilleri hürriyetlerine kavuşup, serbest olurken bugün cezaevinde olan Engin Alan'ın aramızda olmaması her şeyden evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ayıbıdır. Ben Kuleli Askeri Lisesinde öğrenciyken Engin Alan askeri ortaokulda öğrenciydi. Onu o yıllardan beri tanırım ve beraber bir çok yerde görev yaptık ama dediğim gibi bu gün gerçekten bir tek milletvekilinin balyoz davası kapsamında cezaevinde bulunması, başta TBMM'nin olmak üzere hepimizin ayıbıdır."


Başbuğ'un, konuşması sırasında katılımcıların meydanı doldurarak yola taşması ve Başbuğ'un meydandan ayrıldığı sırada vatandaşların Başbuğ'un aracının etrafını sarmaları Barbaros Bulvarı'nda trafiğin kısa süre kapanmasına neden oldu.


İmza törenine büyük ilgi


Beşiktaş Meydanı'ndaki programın ardından Başbuğ'un katıldığı Kanyon AVM'deki "Er Mektubu Görülmüştür" kitabının imza törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.


Saatler öncesinden sıraya girenlerin mağaza ve AVM koridorunu doldurması üzerine vatandaşların büyük kısmı dışarı taşarak yağmur altında bekleyişini sürdürdü.


İmza törenine İlker Başbuğ'un yanı sıra Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Nedim Şener, Ruhat Mengi, Ümit Zileli, Müjdat Gezen ve çok sayıda sanatçı ile yazar katıldı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...