Pakistan'da kuraklık: 122 ölü

/ Kaynak: AA
Pakistan'da kuraklık: 122 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

İki yıldır yağış almayan Tar Çölü civarındaki Tarparkar ilçesinde son üç ayda kuraklık nedeniyle 41'i çocuk 122 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'ın Sind eyaletinin güneydoğusunda yer alan Tarparkar bölgesinde iki yıldır süren kuraklığın yol açtığı gıda ve su sıkıntısı, son 3 ayda 41'i çocuk 122 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkenin güneyinde yer alan eyaletin Hindistan sınırına yakın bölgesinde bulunan Tar Çölü civarındaki Tarparkar ilçesi ve çevresinde, kuraklığa bağlı özellikle çocuk ölümlerinde son 3 ayda artış yaşandı. Bu süre zarfında ilçede 41'i çocuk 122 kişi yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti.

İki yıldır yağış almadığı ifade edilen bölgede, kuraklığa bağlı ölümlerde artış yaşandığı haberlerinin gelmesi yetkilileri de harekete geçirdi.

Pakistan ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Başbakan Navaz Şerif'in talimatıyla, kuraklığın yaşandığı bölge yakınlarındaki Haydarabad garnizonundan askeri doktor ve yardım malzemeleri yola çıkarıldığı duyuruldu.

Öte yandan Sind eyaleti yönetiminin, imkanların yeterli olduğu gerekçesiyle komşu Pencap eyaleti yönetiminin insani yardım teklifini geri çevirdiği belirtildi.

Pakistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Tassaduk Hüseyin Jilani de ölüm haberlerinin yerel basında yer almasının ardından bölgede soruşturma başlatılması emri verdi.

Pakistan-Hindistan sınırında yer alan ve 200 bin kilometrekarelik alana sahip olan Tar Çölü'nün Pakistan tarafında yaşayan aileler geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor.

Kış aylarının ülke genelinde önceki yıllara nazaran sıcak ve daha yağışsız geçmesi nedeniyle bölgede kuraklığa bağlı ölümlerin yaz aylarında daha da artmasından endişe ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...