Ergenekon Davası'nda flaş gelişme!

Ergenekon Davası'nda flaş gelişme!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ergenekon davasında 5 yıllık tutukluluk süresi aşanlar AYM'ye başvuruda bulundu.

Ergenekon davasında tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Muzaffer Tekin'in dearalarında bulunduğu bazı sanıklar, 5 yıllık tutukluluk süresinin dolmasınedeniyle tahliye talebinde bulundu.

Anayasa Mahkemesinin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğhakkındaki ihlal kararı ile kamuoyunda özel yetkili mahkemeler olarak bilinenağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasının ardından, Ergenekon davasında cezaalan, ancak gerekçeli karar henüz yazılmadığı için Yargıtay'da temyiz incelemesiyapılamayan 5 yılı aşkın süredir tutuklu olan bazı sanıklar, İstanbul 13. AğırCeza Mahkemesi'nin yanında nöbetçi ağır ceza mahkemelerine de başvurdu.

Tuncay Özkan'ın avukatı Hüseyin Ersöz tarafından İstanbulnöbetçi ağır ceza mahkemesine verilen dilekçede, 5 yıl 6 aydır tutuklu olanÖzkan'ın özgürlüğünün kısıtlandığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...