Fırat Aydınus küfür etti, taraftar tepki gösterdi

Fırat Aydınus küfür etti, taraftar tepki gösterdi

SPOR Haberleri

Galatasaray Akhisar maçına damga vuran küfür iddiasına taraftar tepki gösterdi.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Akhisar Belediyespor'u ağırlayan Galatasaray, rakibini farklı skorla mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekip, 7. haftada Roberto Mancini yönetiminde çıktığı ilk lig maçı olan Akhisar Belediyespor karşılaşmasını 2-1 kaybederek ilk yenilgisini yaşarken, sezonun ikinci yarısında bu kez evinde konuk ettiği rakibinin filelerine 6 gol birden gönderdi.

Maçın henüz 13. dakikasında Drogba ile öne geçen "Cim Bom", 18. dakikada Alex Telles'in golüyle farkı 2'yı çıkardı. Drogba'nın 48. dakikada bir kez daha golle buluşmasıyla skoru 3-0 getiren sarı-kırmızılılar, 55. dakikada Burak Yılmaz'la 4-0 öne geçti. Konuk ekip, 59. dakikada Mehmet Akyüz ile bulduğu golden kısa bir süre sonra 65. dakikada Bruno topu bu kez kendi ağlarına gönderdi ve skor 5-1'e geldi. Maçın 73. dakikasında Sneijder'in ağları bulan golü, maçın skorunu 6-1 olarak belirledi.

Puan farkı 3'e indi

Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u yenerek lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 3'e düşürdü.

Ligdeki puanını 48'e çıkaran sarı-kırmızılılar, aradaki farkın yeniden açılmaması için, 51 puanlı Fenerbahçe'nin 10 Mart Pazartesi günü Trabzonspor deplasmanında yapacağı önemli maçta puan kaybetmesini bekleyecek.

Drogba gollerle döndü

Takımının Çaykur Rizepor ile yaptığı maçın kadrosunda dinlendirildiği gerekçesiyle alınmayan Drogba, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında attığı gollerle adından söz ettirdi.

Akhisar Belediyespor ağlarını iki kez havalandıran Fildişi Sahilli yıldız, Galatasaray'ı 1-0 ve 3-0 öne geçiren gollerin sahibi olurken, ligdeki gol sayını da 10'a çıkardı.

Drogba, ligin ilk yarısında 2-1 önde oldukları sırada rakip taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tatil edilen ve daha sonra Galatasaray'ın hükmen kazandığı Beşiktaş maçında da 2 gole birden imza atmıştı.

Burak Yılmaz 13 gole ulaştı

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Akhisar Belediyespor filelerini 1 kez havalandırarak, bu sezon ligdeki gol sayısını 13'e çıkardı.

Geride kalan 2 sezonun gol kralı olan ve bu sezon da yarışın en iddialı isimlerinden biri durumunda bulunan Burak, gol krallığı yarışının zirvesindeki Sivassporlu Aatıf Chahechouhe ile gol sayısını da eşitledi.

Sneijder'den 2 asist ve 1 gol

Hollandalı yıldız fubolcu Wesley Sneijder, Akhisar Belediyespor karşısında 2 asist ve 1 gollük performans ortaya koydu.

Takımının attığı ilk 2 golde Drogba ve Telles'e pası veren isim olan Sneijder, attığı golle de maçın skorunu 6-1 olarak belirleyen isim oldu.

Sneijder'in bu sezon ligde attığı gol sayısı ise 9'a çıktı.

Telles ilk golünü attı

Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Brezilyalı oyuncu Alex Telles, sarı-kırmızılı formayla ilk golünü Akhisar Belediyespor'a attı.

Karşılaşmanın 18. dakikasında Sneijder'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Telles, oldukça şık bir gol kaydetti.

Fırat Aydınus'a tepki

Galatasaray taraftarları, ilk yarıda Felipe Melo ile girdiği bir diyaloğun ardından Brezilyalı oyuncuya küfür ettiği iddia edilen hakem Fırat Aydınus'a tepki gösterdi.

Sosyal medyada yaşanan olayın görüntülerinin yer almasının ardından ikinci yarıda Fırat Aydınus'a yönelik tribünlerden tepkiler başlarken, taraftarlar, "Fırat istifa", "Fırat Aydınus küfür etsene" ve "Küfürbaz Fırat" şeklinde tezahüratlarda bulundular.

Galatasaray kornerden gol bulmaya devam ediyor

Sarı-kırmızılı ekip, oynadığı son 3 resmi maçında da kornerden gelen toplarla gol bulmayı başardı.

Bu sezon bir korner pozisyonundan ilk golünü UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea maçından kazanan Galatasaray, ardından Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor maçlarında da korner vuruşlarından gelen topu fileleri göndermeyi başardı.

Chelsea ve Çaykur Rizepor maçlarında Chedjou ile korner vuruşu sonrası golle buluşan "Cim Bom", Akhisar Belediyespor maçında ise Drogba ile kornerden gelen topu filelere gönderdi.

Öte yandan, Galatasaray'da atılan üç golde de korner atışlarını Sneijder kullandı.

Hamit Altıntop ligde 192 gün sonra sahada

Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop, yaşadığı sakatlık ve belinden geçirdiği ameliyatın ardından ligde 192 gün sonra forma şansı buldu.

Ligde son kez 2. haftada 25 Ağustos 2013'te yapılan Bursaspormaçında forma giyen Hamit Altıntop, ameliyatı sonrası rehabilitasyon döneminin ardından, ligde ilk kez Akhisar Belediyespor müsabakasının yedekleri arasında yer aldı ve 76. dakikada Sneijder'in yerine oyuna dahil oldu.

Hamit, sakatlığı sonrası ilk kez 12 Şubat 2014 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor ile yapılan maçta süre almış, ardından da iki A2 Ligi müsabakasına çıkmıştı.

İç sahada son 4 maçta 16 gol

Sarı-kırmızılı ekip, ligde kendi seyircisi önünde çıktığı son 4 maça 16 gol sığdırdı.

Sezonun ikinci yarısındaki ilk iç saha maçında Bursaspor'u 6-0 yenen Galatasaray, ardından Eskişehirspor'u 3-0, Beşiktaş'ı 1-0 ve Akhisar Belediyespor'u da 6-1 yenerek taraftarına bol gollü maçlar izletti.

Koray Günter ligde ilk kez

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Alman ekibi Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Koray Günter, ligdeki ilk maçını Akhisar Belediyespor'a karşı oynadı.

Karşılaşmanın 84. dakikasında Melo'nun yerine oyuna dahil olan Koray, sarı-kırmızılı formayla ilk lig maçına çıkmış oldu.

Genç oyuncu, daha önce Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Tokatspor ve Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarında forma giymişti.

Akhisar Belediespor'da Uğur cezalı duruma düştü

Akhisar Belediyesporlu Uğur Demirok, Galatasaray karşısında sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

Maçın 76. dakikasında hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılan Uğur, ligde toplamda 8. sarı kartını aldı ve 2. kez cezalı oldu.

Genç oyuncu, takımının gelecek hafta Medical Park Antalyaspor ile oynayacağı müsabakada takımdaki yerini alamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...