Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbuğ'un dışarıdaki ilk günü! Tahliye oldu eyleme gitti

Başbuğ'un dışarıdaki ilk günü! Tahliye oldu eyleme gitti

GÜNDEM Haberleri

Eski Genelkurmay Başkanı, Balyoz ve Ergenekon davası tutuklularının yakınlarının düzenlediği 'Sessiz Çığlık-Vardiya Bizde' eylemine katıldı.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden önceki akşam tahliye edilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, dün İstanbul'da parti lideri gibi karşılandı. Balyoz ve Ergenekon davası tutuklularının yakınları tarafından her hafta Beşiktaş'ta düzenlenen "Sessiz Çığlık-Vardiya Bizde" eylemine katılan Başbuğ'a ilgi büyüktü. Meydanda toplananlara seslenen Başbuğ, "Esaret döneminden kurtulmam bir başlangıç. Bunun devamı mutlaka gelecektir, bundan emin olun. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne en büyük darbe Balyoz davası vasıtasıyla vurulmuştur. Bütün silah arkadaşlarımın en yakın zamanda bizlerle beraber olacağına yürekten inanıyorum. Bu durumun takipçisi olacağız" dedi. Tutuklu MHP milletvekili Engin Alan'ın durumuna işaret eden İlker Başbuğ, şöyle devam etti: "Cezaevindeki bütün milletvekilleri hürriyetlerine kavuşurken Engin Alan'ın aramızda olmaması her şeyden evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ayıbıdır. nbsp;Kuleli Askeri Lisesinde öğrenciyken Engin Alan askeri ortaokulda öğrenciydi. Onu o yıllardan beri tanırım." İlker Başbuğ daha sonra Kanyon AVM'deki "Er Mektubu Görülmüştür" kitabının imza törenine katıldı. Vatandaşların büyük kısmı dışarı taşarak yağmur altında bekledi. nbsp;

GÜL'DEN "GEÇMİŞ OLSUN" TELEFONU
Başbakan Erdoğan'ın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de İlker Başbuğ'a "geçmiş olsun" dileklerini telefonla arayarak iletti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise, "Tahliye edilmesi çok güzel. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...