Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayça Bingöl: Dizideki çocuklarımla görüşüyorum

Ayça Bingöl: Dizideki çocuklarımla görüşüyorum

MAGAZİN Haberleri

Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin Cemile karakteri Ayça Bingöl, Arap kanalına samimi açıklamalarda bulundu

ORTADOĞU ülkelerinde haftada 5 gün yayınlanan 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinde rol alan Ayça Bingöl, Türk kadınının hiçbir statü ve yaş farkı olmadan canlandırdığı 'Cemile' karekterde kendisini bulduğunu söyledi. Bingöl, dizideki arkadaşları ile sürekli görüştüğünü belirtirken 'Osman' karekterini canlandıran Emir Berke Zincidi'nin 2 gün önce kendisini arayarak telefonda şarkı söylediğini anlattı. Uydu aracılığı ile Ortadoğu ve ABD'ye yönelik Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan MBC4'te Liana Dahdouh'un İstanbul 'da hazırlayıp sunduğu 'Turki Ekstra' programında Ayça Bingöl ile yapılan röportaj yayınlandı. 15 yıllık sanatçı olduğu halde 1 dizi ile uluslararası üne kavuştuğu belirtilen Ayça Bingöl'ün halen Haluk Bilginer ile 'Nehir' isimli tiyatro oyununda rol aldığı ifade edildi. Bingöl, bugüne kadar her oyunu dolu salonda oynadıklarını anlatırken, sahnede 'Tenesse Williams'ın Streetcar Named Desire'deki 'Blanche' rolünü, ekranda ise kısa süre önce yayına giren 'Kurt Seyit ve Şura' dizisinde yer almayı arzu ettiğini söyledi.


"HER HAFTA 1 SİNEMA FİLMİ ÇEKİYORUZ"
Bingöl, çok uzun ve çok sevilen bir dizide oynaması nedeniyle kendisini canlı görmek isteyen seyirciler de bulunduğunu, bunu tiyatro açısından bir kazanç olarak gördüğünü ifade ederken, Türkiye'deki dizi sektörünü şöyle değerlendirdi:
"120'şer dakikalık dizilerde, neredeyse her hafta 1 sinema filmi çekiyoruz. Kaliteleri çok yükseldi, mekanlar, prodüksyon, oyunculuk anlamında neredeyse bir sinema filmi kalitesine ulaştı. Çıta yükseldi. Diziler yurt dışına satıldı. Türk dizileri yurt dışında izlenir oldu. Umuyorum ki her geçen gün yapım kaliteleri artarak, daha fazla sektörleşelim, teliflerle oyuncularla ilgili özellikle telif dünya standartlarına ulaşalım." Ayça Bingöl, Arap dünyasında 'Ala Mar Al Zaman' adıyla yayınlanan 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinde rol almaktan çok keyif aldığını ve gurur duyduğunu anlatırken, "Fiziksel ve duygusal olarak çok yorucuydu. Değdi. Dünyanın birçok ülkesinde sevilerek izleniyor. Hala, 'Bütün çocuklarımla' görüşüyorum. Bir annenin 'çocukları' ile görüşmesi çok doğal. Örneğin iki gün önce 'en küçük oğlum', 'Osman' aradı, telefonda bana şarkılar söyledi. Yemek organizasyonları yapıyor, haberleşiyoruz, birbirimizin işlerini seyrediyoruz. Oyunuma geldiler. Onlarla kopmamız çok zor" dedi. Bingöl, canlandırdığı 'Cemile' karekteri için de şunları söyledi: "Cemile, 3 sene boyunca hücrelerime kadar ete- kemiğe büründü. Haftada 6 gün ortalama 15-16 saat beraberdik. Cemile'nin hikayesine baktığımızda ne kadar yol aldığına, ne kadar badire atlattığına baktığımızda hayatı gördük o yolculukta. Hayatta da bir yerden başlıyor, düşüyor, kalkıyorsunuz, yürüyorsunuz. Belki bir daha düşüyorsunuz. Cemile hep mücadele ediyordu. Sonuç onun için başarı, mutlu sondu. Türk kadını hiçbir statü, yaş farkı olmadan 'Cemile'de kendini buldu. Dizideki tam bir kompakt Türk ailesiydi. En önemlisi çaresizliğin karşısındaki mücadele ve azmiydi. Bu belki birçok insana cesaret verdi. Cemile'nin bir çok Türk kadınına böyle bir etkisi olduğunu düşünüyorum." Bingöl, bir soru üzerine zaman bulamadığı için web sayfası Twitter, Facebook veya Instagram hesabı bulunmadığını, hayranlarının kendi adına sayfa ve hesaplar açıp, paylaşımlarda bulunduğunu ancak, en kısa sürede sosyal medyada yer alacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...