Kadın eylemcilerden polise 'mor boyalı' tepki - İZLE

/ Kaynak: DHA
Kadın eylemcilerden polise 'mor boyalı' tepki - İZLE

GÜNDEM Haberleri  / DHA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim Meydanı'na yürüyüp basın açıklaması yapmak isteyen kadın eylemciler ile polis arasında gerginlik yaşandı.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yüzlerce kadın, saat 19.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Grup burada bir süre slogan atarak ellerindeki döviz ve pankartlarla eylem yaptı. Eylem sırasında Galatasaray Meydanı ve çevresinde çevik kuvvet polisi de güvenlik önlemi aldı. Toplanan yüzlerce kadın İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Fransız Konsolosluğu önünde başka bir grup kadında da eyleme katılıp destek verdi. Slogan atarak ilerleyen kadınların önü, TOMA ve çevik kuvvet polisi tarafından kesildi. Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen kadınlar, yolu kapatan polislere slogan atarak tepki gösterdi.
Kadın eylemcilerden polise 'mor boyalı' tepki - İZLE
Önlem alan polis, grubun açıklama yaparak dağılması ikazında bulundu. Kadınlar da polisin uyarısına rağmen dağılmadı. Bu sırada bazı kadınlar, ellerindeki pankart sopalarıyla, yolu kapatan çevik kuvvet ekiplerinin kalkanlarına vurdu. Bu sırada eylemcilerle polislerin birbirlerine tekme attıkları görüldü. Eylemcilerden, bazıları da sprey boyalarla polis kalkanlarını mor renge boyadı. Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen kadınlar ile polis arasında yaşanan gerginlik yaklaşık 2 saat sürdü. Gerginlik sonrası grup dağılırken, polis herhangi bir müdahalede bulunmadı. Taksim Meydanı ve çevresindeki güvenlik önlemleri devam ediyor.
Kadın eylemcilerden polise 'mor boyalı' tepki - İZLE
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...