Mancini, Terim'i geride bıraktı!

Mancini, Terim'i geride bıraktı!

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, geçen sezon Fatih Terim'in gösterdiği performansı puan, atılan gol ve yenilen gol sayılarında geride bıraktı.

Süper Lig'in 24.haftası sonucunda ligde 48 puana ulaşan Mancini ve takımı ligin en az gol yiyen takımI unvanını elinde bulunduruyor. Geçen sezon kalesinde 24. hafta sonunda 27 gol gören Terim'li Galatasaray bu sezon Mancini'yle beraber bu sayıyı bir hayli indirdi . Bu sezon kalesinde 21 gol gören Mancini ve takımı toplam 47 gol attı. Geçen sezon 24 hafta sonunda sarı kırmızılılar 46 gol atmıştı. Böylece gol sayılarında bir sayılık da olsa bir artış görüldü.
6 gollü galibiyetler
Fatih Terim döneminde oynanılan hücum futbol anlayışına rağmen 6 gollü hiçbir galibiyetin olmayışı da dikkat çeken bir başka unsur. Mancini döneminde Galatasaray, Bursaspor ve Akhisar gibi ligin önemli takımlarına karşı 6 gollü galibiyetler alarak adeta futbol dersi verdi.
Deplasman karnesi kötü!
Mancini için herhalde en çok eleştiri getirilecek konu deplasmanlarda aldığı sonuçlar. Henüz Kayseri dışında hiçbir deplasmanda kazanamayan Mancini, buna son vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Akhsar galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada Mancini, deplasmanların şampiyonluk yolunda önemli olduğunu ve bu sebeple deplasmandaki maçlarını kazandıkları takdirde şampiyon olabileceklerini söyledi.
Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ediyor
Fatih Terim'li Galatasaray'ın almış olduğu 6 gollü ağır Real Madrid mağlubiyeti ve kazanılan Beşiktaş derbisinden sonra Göreve getirilen Mancini Juventus'la Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış oynattığı dengeli ve sabırlı oyunla takımının Juventus deplasmanından bir puan almasına yardımcı olmuştu. İtalyan hoca bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nde grupta tekrar söz sahibi olmayı başarmıştı. Son oynanan Juventus maçındaki taktik anlayışıyla maçın kazanılmasına yardımcı olan Mancini, takımının gruptan çıkmasına fazlasıyla katkıda bulunmuştu. Çeyrek finale kalma maçında da Chelsea ile karşılaşan Mancini'nin öğrencileri Arena'da aldıkları beraberlikle umutlarını Londra'ya bıraktı. İtalyan teknik adam bu maçta da aldığı radikal kararlarla maça damga vurmuştu. (eurosport)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...