Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kutsal topraklarda umre yoğunluğu

/ Kaynak: AA
Kutsal topraklarda umre yoğunluğu

YAŞAM Haberleri  / AA

Suudi Arabistan'da umre ziyaretçilerinin sayısında, vize sürelerinin kısaltılmasına rağmen büyük artış görüldüğü belirtildi.

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, geçen aralık aralık ayından bu yana ülkeye gelen umre ziyaretçilerinin sayısı 2 milyon 473 bine ulaştı. Kabe çevresinde yapılan genişletme çalışmaları nedeniyle umre vizelerini kısa tutan Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, buna rağmen ülkeye gelen umrecilerin sayısında her geçen gün artış gözlendiğini bildirdi. nbsp;Öte yandan Kabe çevresinde ikinci etap yıkım çalışmaları tamamlanırken, yıkım işleminin ardından temizlik çalışmalarına başlandı. Yetkililer, bu yılın hac dönemine kadar ikinci etap inşaat çalışmalarının tamamlanmasının öngörüldüğünü, Kabe etrafındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla kurulan çelik halkanın birinci katının açılmasının ise ertelendiğini belirtti. Çelik halkanın birinci katının hac döneminin ardından faaliyete geçebileceği kaydedildi.


Diyanet'ten hac hazırlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke ve Medine'de hac dönemi için hazırlıkları da devam ediyor. nbsp;
Diyanet İşleri Mekke Din Hizmetleri Ateşesi Süleyman Sarı AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mekke ve Medine'de kiralanan otellerin bakımı, hastanelerdeki eksikliklerin giderilmesi, ulaşım araçlarının ayarlanması gibi her sene yaptığımız çalışmaları yeniden gözden geçiriyoruz. Çünkü Diyanet İşleri olarak kutsal topraklara gelen ziyaretçilerimizin hiçbir zorlukla karşılaşmaması için çaba gösteriyoruz. Sayın Başkanımız Mehmet Görmez de buradaki çalışmalarımızı yakından takip ediyor" dedi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...