Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Düne damga vuran haberle ilgili bakanlık devrede

Düne damga vuran haberle ilgili bakanlık devrede

GÜNDEM Haberleri

Bir babanın elektrik borcunu ödeyebilmek için 14 yaşındaki kızını başlık parası karşılığı evlendireceği yönündeki haberler üzerine bakanlık harekete geçti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bir ailenin elektrik borcu nedeniyle kızını evlendireceği iddiasına ilişkin, "Aileyle görüşülerek erken yaşta evliliğin doğru ve yasal olmadığı bilgisi verilmiştir. Kızımızın okullu olması için harekete geçtik" dedi.

İslam, Şanlıurfa'da bir babanın elektrik borcunu ödeyebilmek için 14 yaşındaki kızını başlık parası karşılığı evlendireceğini yönündeki haberler üzerine twitter hesabından açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin aileyle görüştüğünü belirten İslam, sosyal medyada konuyla ilgili şunları paylaştı:

"Elektrik borcuna karşılık 14 yaşındaki kızını evlendirecek haberlerine ilişkin dün Şanlıurfa Müdürümüze konuyu incelemesi talimatı verdim. Aile, elektrik borçlarının olduğunu ama bu borç yüzünden kızlarını evlendirecekleri yönündeki haberlerinin doğru olmadığını beyan etmiştir. Aileyle görüşülerek erken yaşta evliliğin doğru olmadığı, yasal olmadığı bilgisi verilmiştir. Kızımızın okullu olması için harekete geçtik."
Düne damga vuran haberle ilgili bakanlık devrede

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...