Kasımpaşa'dan Beşiktaş maçı itirafı!

Kasımpaşa'dan Beşiktaş maçı itirafı!

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz önemli açıklamalarda bulundu.

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Spor Toto Süper Lig'de Elazığspor deplasmanından beraberlikle ayrılmanın kötü bir sonuç olmadığını söyledi. Öksüz, deplasmanda 0-0 berabere kaldıkları Elazığspor'un son haftalarda iyi futbol oynayan bir ekip olduğunu anlatarak, "Bizim takım farkını ortaya koyamadığı için maç berabere bitti. Dünkü maçta takım oldukça iyi mücadele verdi. Alabilirdik ama o farkımızı tam olarak ortaya koyamadık. Kalan 10 haftada sezon başında koyduğumuz hedeflere ulaşmak istiyoruz. Bunu da başaracağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
- "Beşiktaş maçı kırılma noktamız oldu"
Hasan Hilmi Öksüz, Süper Lig'de son dönemde istedikleri sonuçları alamamalarıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Her takımın başına bazen kötü sonuçlar gelebiliyor. Her takım için bazı kırılma noktaları oluyor. Beşiktaş maçı da bizim için kırılma noktası oldu. Hak ettiğimiz 3 puan Futbol Federasyonu'nun kararıyla elimizden geri alındı. Tekrar oynandı ve başarılı olamadık. Bu, takımda motivasyon anlamında ciddi bir sıkıntı oluşturuldu." Türkiye'de futbolun iyi yönetilmediğini savunan Öksüz, "Sizi size bırakmıyor. Sahadaki sonuçları aldığınız gibi bırakmıyorlar. Bazen masa başında puanlarınızı alabiliyorlar. Türkiye'de futbolun yargısı kendi Tahkim Kurulu'dur. Bu kurulu atayan da zaten federasyondur. Onun isteği doğrultusunda kararlarını şekillendiriyor. Hal böyle olunca Türkiye'de futbolun gelişmesi adına, 3 büyük kulüp arasına 4. büyüğün girmesine izin vermiyorlar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Beşiktaş maçından sonra futbolcularının performansında düşüş yaşandığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Düşünün, bunca gol atan ayaklar neden şimdi atamıyor? Demek ki reflekslerde bir erozyon oluyor. Bu durum beyinle alakalı. Eğer birileri sizin motivasyonunuzu kasten bozuyorsa ve siz de buna inanıyorsanız, bir daha o gücü bulmanız mümkün olmuyor. Belki sonraki süreçte o güce ulaşacağız ama kolay olmuyor. Bu durum ligin sonuna nasıl yansır, onu bilmiyorum açıkçası."
- "Bu yapının kökünden kazınması lazım"
Hasan Hilmi Öksüz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin değişmesini istediklerini anlatarak, "Türk futbolunun gelişmesi için futbolu yöneten kurumun adil ve ehil ellere bırakılması gerekiyor. Onlar oraya gelmediği sürece her sezon aynı sıkıntıları yaşarız. Kasımpaşa Kulübü olarak kesinlikle bu yönetimin değişmesini istiyoruz. Bütün kurumların değişmesini ve yerine yenilerinin gelmesini istiyoruz. 'O kalsın, bu gitsin' diye söylemiyorum. Bu çürümüş, köhnemiş yapının kökünden kazınması lazım" diye konuştu. Federasyon kurullarının etki altında kaldığı için doğru kararlar alamadığını savunan Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de sizi yöneten insanlar eğer doğru dürüst yönetmiyorsa, sizin yapacağınız fazla bir şey yok zaten. Federasyona baktığınız zaman Türk futbolunun nasıl yönetildiği ortada. Dolayısıyla bunlar medyanın baskısıyla bazı kulüp başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yaptığı açıklamaların etkisi altında kalabiliyorsa, sahada maç yöneten hakemler de o etki altında kalabiliyorlar. Bu etkilenmeden yanlış karar verebiliyorlar. Tabi yalnız Beşiktaş maçıyla alakalı değil, Fenerbahçe maçıyla da alakalı vardır. Diğer maçlarda da vardır. Türk futbolu iyi yönetilmediği için her zaman geriye doğru gidiyor. Bir adım ileri gidemiyor."
- Yabancı oyuncu kontenjanı
Hasan Hilmi Öksüz, kulüp olarak, gelecek sezon uygulanacak yabancı oyuncu kontenjanı konusundaki tartışmaları da anlamsız bulduklarını anlatarak, şunları kaydetti: "Yabancı oyuncu sayısıyla ilgili demeçlere bakıyorsunuz, yani ipe sapa gelmeyen demeçler. Ben şaşıp kalıyorum. Bunu konuşan insanlar neye göre konuşuyor ki. Her konuda Avrupa'yı örnek gösteren insanlar bu konuda neden Avrupa'yı örnek göstermiyor, 'hayır olmaz' diyorlar. Birisi '6+2' diyor, birisi '5+3 olsun' diyor. Pardon bu nasıl bir mantıktır. Yabancı kontenjanı Avrupa'da nasılsa, Türkiye'de de öyle uygulamalı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...