Yeşilçam'ın dillere destan filmi yeniden beyaz perdede

Yeşilçam'ın dillere destan filmi yeniden beyaz perdede

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

"Seni Seviyorum Adamım" filmi, Yeşilçam'ın unutulmayan "aşk"larını hayat öpücüğüyle günümüzde canlandıracak

İstanbul ve KKTC'de çekilecek "Seni Seviyorum Adamım" filmi, Yeşilçam'ın unutulmayan "aşk"larını hayat öpücüğüyle günümüzde canlandıracak. Başrollerini Barış Kılıç ile Gizem Karaca'nın paylaştığı, bir sahil kasabasında balıkçılıkla geçinen mesleğine küsmüş başarılı bir müzik yapımcısının aşık olduğu ve albüm yapmak istediği genç kızın hayatının son günlerinde yaşadıklarını anlatan filmin çekimleri haftaya başlayacak. Kılıç, KKTC'de okuma provaları süren filmi AA muhabirine anlattı. "Karakterin bana çok hüzün veren bir hikayesi var. Senaryoyu ilk okuduğum andan itibaren uykularımı kaçırdı, bir an önce çekimlere başlayalım diye sabırsızlanıyorum" diyen Kılıç, filmin, klasik Türk filmi denilebilecek bir senaryoya sahip ancak dramatize edilmemiş bir acıyı yansıttığını söyledi.


-"Yalnız adam karakterlerine sempati duyuyorum"
Kılıç, Yeşilçam tadındaki "Seni Seviyorum Adamım" filminde canlandırdığı karakterden çok etkilendiğini belirterek, "Belki de farkında olmadan yaşadığım hayatın içinde de bir yalnızlık var. Nedense yalnız adam karakterlerine karşı sempati duyuyorum. Senaryoyu ilk okuduğum zaman da müzikle uğraşmış, iyi paralar kazanmış, başarılı işlere imza atmış bir insanın neden her şeye küsüp bir sahil kasabında balıkçılıkla geçindiği, küçük bir yaşama dahil olduğunu merak ettim. Bu sorunun içinde belki büyük zenginlikler, acılar yatıyor. Beni de etkileyen bu oldu. Çok iyi zamanlarımız oluyor, ama bir bakıyorsunuz, maddi manevi çöküntü içine girebiliyoruz. Böyle düşündüğümüz vakit de insanın her yaşantıya en azından alışabilir bir yakınlık duyması gerekir" diye konuştu.


-Yeşilçam tadında
İyi filmde samimiyet aradığını kaydeden Kılıç, Eski Yeşilçam filmleri neden hala izlenme oranları yüksek, yeni yapımlar karşısında durabilen filmler? Buradan çıkar tek sonuç, o dönemde oyunculukların son derece gerçek, samimi, sanki evimizin içinde yaşanıyormuşcasına bizleri etkilemesidir. Bizim filmimiz de bir Yeşilçam filmi tadında olacak, duygusuyla bütünlüğüyle senaryosuyla oyunculuklarıyla... Bizim tek üzerinde durduğumuz, filmin başarı yakalaması için elimizdeki tek silah samimiyet. Biz samimi olduğumuz sürece seyirci bu filmi sevecek çünkü kendini bizim yerimize koyacak" değerlendirmesinde bulundu. Kılıç, ilk sinema deneyimi olduğu için çok heyecan duyduğunu söyleyerek, "Canlandırdığı karakter dolayısıyla hayatında ilk defa ses stüdyosuna girerek şarkı söylediğini bu nedenle projeye çok özel anılarla başladığını dile getirdi.


-"Bir adam bir kadını nasıl severdi?"
Filmin koordinatörü Ayşe Sönmez de Türk sinemasına damga vuran Yeşilçam filmlerine duydukları sevgiyle bu işe başladıklarını belirterek, "Bu denenmiş bir işi denemek değil. Yeşilçam filmlerinin aslında hepimizi çok heyecanlandıran kısmı samimiyeti. Kusurlu, hatalı ama samimi ve kolay vazgeçmeyen. Bize o filmlerin öğrettiği şeyler arasında 'insan bir kere sever' gibi öğretiler vardı ama biz modern zaman yaşamlarında önce aşktan vazgeçtik. Hayat bize hızlı tüketmeyi dayattığı için aşka inanmayı bıraktık. Bu filmle unuttuklarımızı hatırlatacağız. Bir adam bir kadını nasıl severdi ve bir kadın bir adamı nasıl? Bu bizim çıkış noktamız" diye konuştu. Çok duygusal sahnelerin yer aldığı ve acıklı hikayesi dolayısıyla izleyenlerin gözyaşlarını tutamayacağını ifade eden Sönmez, rollerini okuyunca 'ben buyum' diyen oyuncularla bir araya geldiklerini ve bu nedenle filmin samimiyetiyle öne çıkacağını söyledi. Sönmez, filmde hiçbir hazır ürün kullanmamaya özen gösterdiklerine dikkati çekerek, filmdeki kostümlerin tasarımcı Elif Uysal'ın elinden çıktığını ve şarkıların da ağırlıklı olduğu filmde Burçin Benli söz yazarı, Can Atilla müzikleri yaptığını bildirdi.


-"Seni Seviyorum Adamım"
Araf, Cehennem, Bana Bir Soygun Yaz filmleriyle tanınan Biray Dalkıran yönetmen koltuğunda oturacak. Başrollerde Barış Kılıç ve Gizem Karaca'nın yanı sıra Ayşen Gruda, Asuman Dabak, Mahir Günşıray, Orçun Kaptan, Aslı Omağ, Yıldız Kültür, Görkem Yeltan, Murat Serezli, Erdal Küçükkömürcü gibi isimler rol alacak. Filmin İstanbul çekimleri haftaya, KKTC çekimleri ise ay sonunda başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...