Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp uçağın parçaları bulundu mu?

/ Kaynak: İHA
Kayıp uçağın parçaları bulundu mu?

DÜNYA Haberleri  / İHA

Dün sabah radardan çıkarak kaybolan Malezya Havayollarına ait uçakla ilgili yapılan çalışmalar sonucu denizde bir parça bulundu.

Dün sabah saatlerinde radardan çıkarak kaybolan Malezya Havayollarına ait uçakla ilgili yapılan çalışmalar sonucu denizde bir parça bulundu. Vietnamlı arama ekibi yetkilileri parçanın uçağın içindeki kapı parçası olabileceğini ifade etti. nbsp;Yetkililer Tho Chu Adası yakınlarında görülen parçanın iç kesimdeki bir kapı ve uçağın kuyruk tarafından kopan bir parça olduğunu düşündüklerini belirtti.

Askeri yetkililerin yaptığı basın açıklamasında 370 sefer sayılı uçağın kaybolmadan önce rotasını kalkış yaptığı Kuala Lumpur'a çevirmiş olabileceği açıklandı.
Kayıp uçağın parçaları bulundu mu?
FBI DEVREDE
FBI ajanları ve teknik uzmanları kayıp uçağın bulunması çalışmalarına destek olmaları için Malezya'ya gönderildi. ABD'li yetkililer Kuala Lumpur'dan Pekin'e giden uçağın kaybolmasında bir terör bağlantısı olup olmadığını anlamaya çalıştıklarını açıkladı. İki yolcunun uçağa çalıntı pasaportlarla bindiğinin ortaya çıkmasının ardından yetkililer terör ihtimalini de değerlendirmeye başlamıştı.

2001'DEN BU YANA YAŞANAN EN BÜYÜK HAVA FELAKETİ OLABİLİR
İkisi bebek 227 yolcu ve 12 mürettebatı taşıyan Boeing 777 tipi uçak, Cuma günü 12.21'de (TSİ 18.21'de) başkent Kuala Lumpur'daki havaalanından kalktı. Malezya ve Vietnam'ın Ho Chi Minh şehri arasında iken uçaktan yerel saatle 02.40'ta (TSİ 20.40'ta) irtibat kesildi. nbsp;

Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı uçağın kaybolması kaza yaptığı doğrulandığı taktirde 2001'den bu yana meydana gelen en büyük uluslararası hava felaketi olarak tarihe geçecek.

Kayıp uçağın parçaları bulundu mu?10 BİN 668 METREDE KAYIP
Yetkililer, uçağın Güney Çin Denizi üzerinde Vietnam hava sahası yakınında kaybolduğunu açıkladı. Uçağın kaybolduğu sırada 10 bin 668 metre yükseklikte seyrettiği ve pilotların herhangi bir sorundan bahsetmediği belirtildi.

Aramalar kapsamında bir uçak, iki helikopter ve dört deniz aracı Güney Çin Denizi kıyılarına gönderildi ancak uçağın enkazına ulaşılamadı. Vietnam donanmasından bir yetkili, uçağın Malezya kıta sahası içinde denize çakılmış olabileceğini, hükümet ise uçağın uçuş rotası üzerinde ülkenin doğusunda yağ izine rastladıklarını açıkladı.

IBM MÜDÜRÜ DE UÇAKTAYDI
Uçaktaki yolcuların kimliklerine dair ilk bilgiler de ulaştı. IBM'in Kuala Lumpur'daki teknik müdürü Philip Talimadge Wood (51) da yolcular arasındaydı.

Önceki gün Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere havalanan 227 yolcuyu taşıyan uçak 10 bin 668 metre yükseklikte kayboldu. Malezyalı yetkililer resmi olarak açıklamasa da uçağın denize çakıldığı sanılıyor. Vietnam, denizde uçağa ait olabileceği belirtilen yakıt izi tespit edildiğini bildirdi.

PİLOT TECRÜBELİYDİ
Uçağın, 11 yaşında olduğu, pilot Zaharie Ahmet Şah'ın (53) ise 1981'den beri havayollarında çalıştığı açıklandı.

UÇAKTA TÜRK YOK
Yolcuların 153'ünün Çinli, 38'inin Malezyalı, 12'si Endonezyalı, 7'sinin Avustralyalı, 4'ünün Amerikalı, 3'ünün Fransız olduğu açıklandı. Havayolunun listesine göre uçakta Türkiye vatandaşı yok.

HIZLI BÜYÜMENİN SONUCU MU
Malezya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı 1995 yılında iç hat seferi sırasında düşmüş, kazada 34 kişi hayatını kaybetmişti. Havayolu şirketinin kaza sicili o yıldan bu yana temizdi. Öte yandan, Asya'da hızla büyüyen havayollarının yapısal sorunları ve insan kaynakları sıkıntıları endişeye yol açıyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...