Atatürk Havalimanı Avrupa'da üçüncü sıraya yükseldi

/ Kaynak: AA
Atatürk Havalimanı Avrupa'da üçüncü sıraya yükseldi

Ekonomi Haberleri  / AA

Atatürk Havalimanı Ocak ayında kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı olarak yolcu sayısı açısından Avrupa'da üçüncü sıraya yerleşti.

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, ocak ayında yolcu trafiği en hızlı büyüyen havalimanı oldu
TAV açıklamasına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ocak ayında yolcu sayısı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,8 arttı. Bu sonuçla Atatürk Havalimanı, yolcu trafiği en hızlı büyüyen havalimanı oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı buna ek olarak, Avrupalı havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Airports Council International (ACI Europe) tarafından yapılan araştırmaya göre, Londra Heathrow ve Paris CDG'nin ardından ocak ayı trafiği sonuçlarıyla Avrupa'da üçüncü sırada yer aldı.Ocakta Avrupa'daki havalimanlarında yolcu trafiği ortalama yüzde 6,3 artarken, Atatürk Havalimanı yüzde 14,8 artışla kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı oldu.Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanı'nın havacılıkta dünyanın sayılı bağlantı merkezlerinden biri olmayı, coğrafi konumu ve hizmet kalitesiyle önemli bir cazibe merkezi olarak büyümesini sürdürdüğünü belirtti.Ulaştırma Bakanlığı'nın öncülüğünde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere tüm paydaşlarıyla işbirliği içinde çalışarak bu konuma erişmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Ünlü, "Atatürk Havalimanı halen süren kapasite artırma çalışmalarının da sonuçlanmasıyla büyümemizi sürdüreceğiz. Yolcu memnuniyeti birinci önceliğimiz. Farklı yolcu beklentilerini karşılayacak şekilde inovatif hizmetler geliştirerek hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...