HDP protestosuna polis müdahale etti

HDP protestosuna polis müdahale etti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fethiye'de HDP seçim bürosunun açılışında gerginlik yaşandı.

Polis barikatlarını yıkarak açılış yapılan binaya girmek isteyen protestoculara müdahale edildi. Gerginliğin artmaması için binadaki HDP tabelası söküldü. Muğla Fethiye'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim bürosu açılışını protesto eden gruba polis müdahale etti.

HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binada yapılan seçim bürosu açılışını protesto etmek için yaklaşık 500 kişilik grup, Salı Pazarı Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan grup, binaya doğru yürümeye başladı.

Seçim bürosunun olduğu binaya girmek isteyen kalabalık polis bariyerlerini yıktı. Polis gurubu engellemeye çalışırken itfaiye görevlileri de seçim bürosu tabelesını söktü.

Belediye Başkanı Behçet Saatçi, halkı sakinleştirmek için emniyet ve kaymakamlık ile birlikte ortak karar aldıklarını, bu nedenle tabelanın söküldüğünü söyledi.

Tabela söküldükten sonra bir süre daha bina önünde bekleyen kalabalık dağıldı. Yapılan eylem nedeniyle seçim bürosu açılışına HDP üyelerinden ise katılan olmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...