EPDK bastırıyor, benzine indirim yolda

EPDK bastırıyor, benzine indirim yolda

Ekonomi Haberleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından şirketlere fiyatı indirin uyarısı yapıldı.

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) tarafından şirketlere yapılan uyarıda, ya fiyatları aşağı çekin ya da biz çekeriz denildi.Ham petrol fiyatlarının yükselişine bir de ülkemizdeki döviz kurunun yükselişi eklenince ülkemizde benzinin litre fiyatı 5 lirayı aştı, motorin ise 4.6 lirayı geçti.

Bu pahalılığa şirketlerin "katkılı kârı"nın eklenmesine, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) sert uyarı geldi.

'İNDİRİN YOKSA TAVAN GELİR'

Önceki gün EPDK'nın yeni Başkanı Mustafa Yılmaz imzasıyla Türkiye'de faaliyet gösteren tüm akaryakıt dağıtım şirketlerine gönderilen yazıda, benzin ve motorinlerde katkılı ve standart ürün arasındaki fiyat farkının yüksek olduğu bildirildi ve 20 Mart 2014 tarihine kadar bu farkın makul düzeye indirilmesi istendi.

Aksi halde akaryakıta tavan fiyat getirileceği vurgulandı. Akaryakıt şirketleri değişik isimler altında akaryakıtı 15-20 kuruşa varan oranlarda pahalı satıyor.

Gerçekten anormal benzin ve petrol fiyatları nedeniyle artık neredeyse vatandaşlar yaya olarak yürümek zorunda kalıyorlar. Ne diyelim inş ucuzlar.

SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...