Başbakan'ın masasındaki son anket! Montaj ters tepti

Başbakan'ın masasındaki son anket! Montaj ters tepti

GÜNDEM Haberleri

2009'daki yerel seçimlerde yüzde 38.8 oy alan AK Parti, ANAR'ın anketine göre Türkiye genelinde oy oranını yüzde 46.9'a çıkardı.

Paralel ittifakın 'tehdit ve şantaj' içeren oyunu ters tepti. Miting meydanları bunun en iyi göstergesi ama AK Parti bununla yetinmeyip her hafta 4 şirkete araştırma yaptırıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anketlerden sorumlu danışmanı Ertan Aydın, ellerindeki son verileri açıkladı. Sonuç hayli çarpıcı. Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve montaj olduğu ortaya çıkan 25 Şubat'taki ses kaydından sonra ANAR, 28 ilde 5177 kişiyle kamuoyu yoklaması yapmış. Anketin en önemli noktası burası. Başbakan'a sunulan bu son anketin sonucu meydanları doğrular nitelikte. 2009'daki yerel seçimlerde yüzde 38.8 oy alan AK Parti, ANAR'ın anketine göre Türkiye genelinde oy oranını yüzde 46.9'a çıkarmış görünüyor. İkinci parti CHP'nin oyu yüzde 30.1, MHP'nin 14.3, BDP'nin 5.8, diğerlerinin toplamı ise, 2.9. Tepki oylarıyla giderek yükselen bu grafik, büyük şehirlerde de kendini gösteriyor. İstanbul'da Kadir Topbaş'ın oy oranı yüzde 50 bandında. CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül'ünki yüzde 35. Ankara'da Melih Gökçek, rakibi Mansur Yavaş'ın 7-8 puan önünde. nbsp;
BAYDEMİR GERİDE
AK Parti'nin en kritik gördüğü şehirlerden Hatay'da, eski bakan Sadullah Ergin dengeyi değiştirmişe benziyor. Başbakanı hedef alan ses kayıtlarının ardından oy oranı 4-5 puan artan Ergin, şimdilik 1-2 puanlık farkla rakibinden ileride. Son iki dönemdir başkanlık koltuğunda oturduğu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yerine BDP'nin Şanlıurfa'dan aday gösterdiği Osman Baydemir'in işi ise hayli zor görünüyor. Çünkü ANAR'ın araştırmasına göre; AK Parti'nin Şanlıurfa'daki oy oranı yüzde 59-60 bandında. Bu sonuç, Ahmet Eşref Fakıbaba aday gösterilmediği için AK Parti'nin oylarının düşeceği tezini de bir anlamda çürütmüş oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...