Başbakan'dan kasetçilere: Elinizde ne varsa dökün!

Başbakan'dan kasetçilere: Elinizde ne varsa dökün!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, 'Yeni kayıtlar var, 25 Martta servis edeceğiz' tehdidinde bulunan karanlık odaklara rest çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü seçim durağı Şanlıurfa oldu. Topcu Meydanın'da kendisini dinlemeye gelen onbinlerce kişiye hitap eden Başbakan'ın hedefinde yine paralel yapı vardı. 'Elimizde yeni kayıtlar var. 25 Martta servis edeceğiz" şeklinde tehditte bulunan karanlık odaklara rest çeken Erdoğan, "Neyiniz varsa dökün ortaya. Benim milletim size inanmıyor" dedi. Erdoğan, "Biz Allah'tan başka kimsenin karşısında eğilmeyiz" sözleriyle başladığı konuşmasında, Said Nursi'nin son döneminde yaşadıklarını anlattı; çözüm sürecini değerlendirdi ve Şanlıurfa'ya yapılan yatırımları sıraladı. Başbakan özetle şunları söyledi:
"Çok büyük acılar çektik. Ocaklar söndü. Milletin huzuru kaçtı. Doğudaki şehirlerimiz yatırımdan uzak kaldı. Hastaneler, üniversiteler, yollar yapılmadı. Biz geldik, 10 yılda Şanlıurfa'ya 18 milyar dolarlık yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihindeki yatırımları toplayın bu rakamı bulmaz. Terör sorununu hukuk içinde, demokrasiyle, yatırımla, hizmetle hamd olsun çözüyoruz. Kültürel, demokratik, insanî hakları teslim ettik. Bu yola canımızı koyduk. Kefenimizle yola çıktık. Bu meseleyi mutlaka çözeceğiz, kardeşliği tesis edeceğiz dedik. Çözmeyelim diye çok saldırdılar, partimizi kapatmaya kalktılar. Önce Oslo sürecini sabote ettiler, sonra MİT Müsteşarını devre dışına bırakmak istediler, ardından Paris'te suikast yaptılar. 16 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır buluşmasıyla kalıcı bahar umudu çoğaldı. Peki ne yaptılar? Bir dershane meselesi çıkardılar. Bu muhteşem buluşmayı gölgelemek istediler. Arkasından 17 Aralık, 25 Aralık. Kim yaptı bunu? Pensilvanya'daki bir zat ve onun buradaki maşaları.
Hayatı boyunca Said Nursi'ye huzur vermeyen CHP zihniyeti, onu ölümünden sonra da rahat bırakmadı. Naaşını bilinmeyen bir yere götürüp gömdüler. Şimdi CHP ve Said Nursi'nin izinden gittiğini iddia eden Pensilvanya, el ele kol kola. Pensilvanya, 'Hükümeti düşüreceğiz, elimizde ses kayıtları, montajlar, dublajlar var' dedi; CHP ve MHP'yi aldattı. Tuzakları bozuldu. Şimdi ortalıkta kala kaldılar. Üç kafadar, üç şaşkın ördeğe döndü. O Pensilvanya'daki Kürt olduğu için Said-i Nursi'den uzak kaldığını ifade etmiş zattır. Bu millet korsan siyasete 30 Mart'ta çok anlamlı cevap verecek. Şu anda Persilvanya, son kirli numaralarını, son montajlarını sürmeye başladı. 15 Martta şu çıkacak, 25 Martta bu çıkacak diyorlar. Amaçları siyaseti esir almak. Neyiniz varsa dökün ortaya. Benim milletim size inanmıyor. Anlaşılıyor; Pensilvanyadaki zat Kılıçdaroğlu'na akıl vermiş. Biz onun da defterini düreceğiz, içeri ataçağız demiş. Said-i Nursi diliyle, 'Zalimler için yaşasın cehennem' diyorum. İşyerlerinde, yurtlarda 'AK Partiye oy vermeyin' diye 28 Şubat'taki gibi ikna odaları kurdular."
BDP'ye de yüklenen Erdoğan, "Diyarbakır'da ne yapmışlar ki, Şanlıurfa'ya yapsınlar. Siyasi Kürtçülüğe oy vermeyin"?dedi.


nbsp;Başbakan'dan kasetçilere: Elinizde ne varsa dökün!

URFA MEYDANA SIĞMADI

Erdoğan, en kalabalık mitingini Şanlıurfa'da yaptı. 100 binin üzerinde kişinin katıldığı mitingde, halk meydana sığmadı. Zaman zaman oluşan izdihamlar sebebiyle Başbakan, konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Erdoğan, bir ara emniyet müdürüne, 'Yardımcı olsana, oradan seyrediyorsun' diyerek fırça attı.


nbsp;Başbakan'dan kasetçilere: Elinizde ne varsa dökün!


Eşi Emine Erdoğan ile halkı selamlayan Başbakan, Urfalılara "2023'e kadar hızlı tren" sözü verdi.

nbsp;Başbakan'dan kasetçilere: Elinizde ne varsa dökün!


SURUÇ'A ÇILGIN PROJE
Doğu'ya umut tüneli
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitingin ardından Suruç'ta yapımı tamamlanan Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 5. büyük sulama tünelinin açılışını yaptı. Suruç Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan, GAP'ın en önemli bölümlerinden birinin tamamlamış olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu proje tamamlandığında 190 bin kişiye iş doğacak. Bu defa Suruç Ovası mevsimlik işçi almaya başlayacak. Buradaki vatandaşlarımız yılda 316 milyon TL gelir elde edecek" dedi. Yapımına 2010 yılında başlanan Suruç Tüneli, 2 milyar liraya mal oldu. Proje ile Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 metreküp su aktaracak. Bu sayede 95 bin hektar kurak tarım arazisi sulanacak. 17 bin 185 metre uzunluğundaki tünel, Türkiye'deki birçok nehirden daha büyük debiye sahip olacak. Bu arada Suruç'a girerken Başbakanlık otobüsüne yumurta atıldı. Tepki gösteren Erdoğan, "Kasetçiler yumurta ile karşılıyor. Zannediyorlar ki başbakanına yumurta atarsak siner. Biz bu yola kefenle çıktık" dedi. Halka "Çözüm sürecine sahip çıkın" tavsiyesinde bulunan Başbakan, bugün de nbsp;başkentte 17 km'lik Kızılay-Çayyolu Metro Hattı'nın açılışını yapacak.




NOTLAR

3 dilde seçim şarkısı
gt; nbsp;Bir grup, Şanlıurfa mitinginin yapıldığı alana kefeni temsilen beyaz örtü giyerek geldi.
gt; Açılan dövizler anlamlıydı. "Sana 'hırsız' diyorlar, sen kalbimizi çaldın" ve Said-i Nursi'nin fotoğrafının yer aldığı; üzerinde "Hizmet için Mekke'de de olsam buraya gelirdim" mesajları dikkat çekti.
gt; Meydanda AK Parti'nin Türkçe, Kürtçe ve Arapça seçim şarkıları çalındı.
gt; Erdoğan'ı havaalanında karşılayanlar arasında nbsp;Şivan Perver'in babası Yunus Aygül de vardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...