Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de göller de dondu! İşte son fotoğraf

/ Kaynak: AA
ABD'de göller de dondu! İşte son fotoğraf

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Amerika'da etkili olan dondurucu kış soğukları nedeniyle Niagara Şelalesi'nden sonra bölgedeki göller de dondu.

Uzmanların, son yüzyılın en soğuk üçüncü kışı olarak nitelendirdiği bu yılki kış mevsimi, Kuzey Amerika'da etkili olmaya devam ediyor.

Aşırı soğuklar nedeniyle donan Niagara Şelalesi'nde buz dağları oluşurken, kıtada Great Lakes (Büyük Göller) olarak bilinen beş büyük gölün buzlarla kaplandığı bildirildi. İki ay önce buz tutmaya başlayan Niagara Şelalesi'nde, düştüğü yerden yükselen su buharları buz tepecikleri meydana getirdi. Bir süredir hafta sonlarını sessiz ve sakin geçiren şelale, yeniden turist almaya başladı. Buz tepecikleri fotoğrafçıların ilgi odağı oldu.

Öte yandan, Kuzey Amerika kıtasındaki "Great Lakes" denilen Büyük Göller'in yüzde 91'i buzla kaplandı. Birbirlerine yakınlıkları nedeniyle, kıtanın göller bölgesi diye de bilinen Ontario, Superior, Michigan, Erie ve Huron Gölleri, 1979'daki yüzde 93,9'luk buzlanma oranından sonra bu yıl ikinci rekor seviyesine ulaşarak yüzde 91 seviyesini yakaladı.

Great Lakes Çevre Araştırma Laboratuvarı'ndan yapılan açıklamada, bölgedeki hava sıcaklığının halen düşük olduğu ve buzun bahar aylarından önce çözülmesinin beklenmediği kaydedildi.
ABD'de göller de dondu! İşte son fotoğraf
Uzmanlar, göllerdeki buzlanmanın, baharla etrafındaki akarsuları tetiklemesinin ve bunun da sellere neden olmasının yüksek ihtimal olduğunu belirterek, yetkilileri uyarıyorlar.

Bu arada, buzla kaplanan göller, en çok balık tutma meraklılarını sevindirdi. Kanada'da bir kış geleneği olan ice fishing (buz balıkçılığı) meraklıları, kar motorlarına bağladıkları malzemeleriyle donan göllerin ortasına çadır kurup balık tutuyor. Motorlu delgi makineleriyle buzu delen balıkçılar, oldukça verimli bir sezon geçiriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...