Feyzioğlu: '17 Aralık yolsuzluk operasyonu değil'

Feyzioğlu: '17 Aralık yolsuzluk operasyonu değil'

GÜNDEM Haberleri

Açıklama, TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan geldi: "Amaç iktidarın AK Parti kanadını silkelemektir ve operasyonu yapanları kahraman gibi göstermeye kalkmayın!"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 17 Aralık operasyonunun asıl amacının yolsuzlukla mücadele olmadığını söyledi.

Almanya'nın Köln kentinde, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği toplantıda konuşan Feyzioğlu, AK Parti - cemaat arasındaki ilişkinin kırılma noktalarını, 'İlker Başbuğ'un tutuklanması, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sorguya çağrılması, Başbakan'ın Ortadoğu'daki politikası, dershanelerin kapatılması kararı ve 17 Aralık operasyonu' olarak tanımladı.

Feyzioğlu, 17 Aralık operasyonuna ilişkin olarak şunları söyledi:

"17 Aralık'ta düğmeye basılmasının nedeni yolsuzlukla mücadele değildir. Düğmeye basılmasının sebebi iktidarın AKP kanadını silkelemektir.

Dolayısıyla amacı yolsuzlukla mücadele olmayan bir soruşturmanın, Türkiye'deki bütün yolsuzlukların üzerine samimiyetle gittiğini kabul etmiyorum.

Bana yolsuzluk soruşturmasını yürütenleri kahraman gibi göstermeye kalkmayın. Çünkü o kahramanlaştırdığınız kişiler sahte delillerle Engin Alan'ı şu anda zindanlarda tutanlar. İlker Başbuğ'u zindana atanlar. Kuddusi Okkır'ın ölümünden sorumlu olanlar. Yarbay Ali Tatar'ın intiharından sorumlu olanlar..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...