AK Parti'den '3 dönem' hakkında flaş bir açıklama daha

AK Parti'den '3 dönem' hakkında flaş bir açıklama daha

Politika Haberleri

AK Parti'deki 3 dönem kuralının değiştirilmesi yönünde tabandan istek geldiği yönünde bir açıklama da, Bakan Zeybekci'den geldi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisindeki 3 dönem kuralıyla ilgili konuştu. nbsp;Uşak programının ardından Kütahya'da Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Zeybekci, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Zeybekci, Ak Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi olduğunu hatırlatarak, partilerindeki 3 dönem kuralının değiştirilmesi yönünde tabandan yoğun bir istek geldiğini belirtti.

Zeybekci şöyle konuştu:

"Konmuş olan bir kural var. Tabanda 3 dönem kuralının değiştirilmesi yönünde yoğun bir isteğin olduğu doğrudur. 3 dönem kuralının değiştirilmesi gerektiği veya bazı özellikler sebebiyle esnetilmesi gerektiği gibi istekler var. Bu talebi değerlendirecek olan partimizin kurullarıdır.

Partimizin tek yetkili organı MKYK'dır. Ben aynı zamanda MKYK üyesiyim. Bu konu MKYK'ya gelir ve burada değerlendirilir. Orada bu kuralın konuş gerekçeleri görüşülür. Ben tabandan gelen isteğin de dikkate alınabileceğine inanıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...