Atatürk Havalimanı Avrupa'da üçüncü sıraya yerleşti

Atatürk Havalimanı Avrupa'da üçüncü sıraya yerleşti

Ekonomi Haberleri

Ocak ayında kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı olan Atatürk Havalimanı; yolcu sayısı açısından Avrupa'da üçüncü sıraya yerleşti.

Avrupalı havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Airports Council International (ACI Europe) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Atatürk Havalimanı, Londra Heathrow ve Paris CDG'nin ardından ocak ayı trafiği sonuçlarıyla üçüncü sırada yer aldı. Ocak ayında Avrupa'daki havalimanlarında yolcu trafiği ortalama yüzde 6,3 artarken, Atatürk Havalimanı yüzde 14,8 artışla kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı oldu. TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanının havacılıkta dünyanın sayılı bağlantı merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Halen süren kapasite artırma çalışmalarının sonuçlanmasıyla Atatürk Havalimanı ile büyümemizi sürdüreceğiz. Yolcu memnuniyeti birinci önceliğimiz. Farklı yolcu beklentilerini karşılayacak şekilde inovatif hizmetler geliştirerek hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışıyoruz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...