Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meksika Rallisi'nin lideri Sebastien Ogier oldu

/ Kaynak: AA
Meksika Rallisi'nin lideri Sebastien Ogier oldu

SPOR Haberleri  / AA

2014 Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Meksika'da düzenlenen üçüncü ayağını Fransız pilot Sebastien Ogier kazandı.

Sezonun ilk iki ayağında Monte Carlo ve İsveç'teki kar ve buzlu yol şartlarının ardından sürücüler, Meksika'nın güneşli ve sıcak havasında birincilik mücadelesi verdi. 22 etap üzerinden yapılan Meksika Rallisi'nin son etabı, El Brinco'daki yaklaşık 8 kilometrelik parkurda düzenlendi. 22. etaba genel klasmanda en yakın takipçisi Jari-Matti Latvala'nın bir dakika önünde giren Ogier, son etabı da 4 dakika 34 saniyelik derecesiyle kazanarak Meksika'da üst üste ikinci kez zafere ulaştı.Volkswagen Motorsport sürücüsü Ogier, başarılı bir performans sergileyerek 14 etap galibiyetine imza attığı Meksika Rallisi'nde, toplam 4 saat 27 dakika 41 saniyelik süresiyle ilk sıranın sahibi oldu.Fin pilot Latvala, geçen yılın dünya ralli şampiyonu Ogier'nin 1 dakika 13 saniye gerisinde Meksika'da ikinciliği elde ederken, liderin 5 dakika 29 saniye arkasında yer alan Belçikalı Thierry Neuville ise üçüncü sırayı elde etti.
Meksika'daki birinciliğiyle hanesine 28 puan daha yazdıran Ogier, sürücüler klasmanında 63 puana çıkarak ilk sıraya yükseldi. 60 puana sahip Latvala ikinci sırada yer alırken, 32 puanlı Norveçli Mads Ostberg üçüncü sırada bulunuyor.
Dünya Ralli Şampiyonası'nın 4. etabı, 3-6 Nisan tarihlerinde Portekiz'de düzenlenecek.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...