Öztürk Türkdoğan: 'Yasalar kalıcı olmamalı'

Öztürk Türkdoğan: 'Yasalar kalıcı olmamalı'

GÜNDEM Haberleri

İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, paralel yapılanmayla mücadeleye destek verdi ama son düzenlemelere dikkat çekti.

Çözüm sürecinde sahada görev yapan Âkil İnsanlar, paralel yapı ile mücadeleyi değerlendirdi. İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Herkese sağlanacak hukuk güvenliği ile bu yapılanmaya adalet önünde hesap sorulması gerek. Hükümet, HSYK, internet düzenlemesi gibi birtakım yasayı konjonktürel olarak çıkardı, iyi de yaptı. Ancak bu yasalar kalıcı olmamalı. Aksi takdirde genel demokratikleşme trendine zarar verilir. Şu anda bir sistem krizi ile karşı karşıyayız. Temel meselelerimiz kalıcı olarak çözülmediği sürece kriz devam edecek" dedi. KONDA Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem ise, toplumdaki kutuplaşmaya dikkat çekti: "İnsanlar birbirinden uzaklaştırılıyor. Sebebi kim olursa olsun buna mani olacak hükümettir."
Haber Merkezi nbsp;ANKARA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...