Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

10 yöneticiden sadece biri kadın

10 yöneticiden sadece biri kadın

YAŞAM Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) araştırmasına göre, her dört kadından biri işgücüne katılıyor, kadınların yüzde yedisi okuma bilmiyor.

TÜİK kadınların işgücüne katılımı, okuma yazma oranı ve evlenme yaşı gibi önemli verileri içeren "İstatistiklerle Kadın 2013" araştırmasının sonuçlarını yayınladı. nbsp;Araştırmaya göre kadınların yüzde yedisi okuma yazma bilmiyor. Okuma yazma bilmeyen kadın nüfusun en çok yaşadığı il Şırnak. nbsp;Araştırma aynı zamanda kadınların Türkiye'de işgücüne katılım oranının da düşük olduğunu ortaya çıkardı. Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında kadınların işgücüne katılım oranı en nbsp;düşük olan ülke Türkiye. Her dört kadından yalnızca biri işgücüne katılıyor.
Araştırmaya göre her 10 üst düzey yöneticiden yalnızca biri kadın. Kadın proföser oranı ise yüzde 28, hakim oranı ise yüzde 36. Artvin'de her iki kadından birisi işgücüne katılıyor.Araştırmaya göre Türkiye'de kadınların ilk evlenmme yaşı 23 buçuk. En geç evlenen kadınlar, Tunceli'de yaşıyor. Erkekler ise ilk evliliğini 26 yaşında yapıyor.
NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...