Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son yağışlar barajlara yaradı

/ Kaynak: AA
Son yağışlar barajlara yaradı

YAŞAM Haberleri  / AA

Trakya Bölgesi'ndeki 11 barajda doluluk oranı, son yağışlarla ortalama yüzde 52'ye ulaştı.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki 857 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olan Süloğlu, Altınyazı, Kadıköy, Yenikarpuzlu, Sultanköy, Hamzadere, Kayalıköy, Armağan, Kırklareli, Karaidemir ve Türkmenli barajlarındaki su rezervi, bugün itibariyle 448 milyon 959 bin metreküp seviyesine çıktı.

Trakya Bölgesi'ndeki barajların doluluk oranı ortalama yüzde 52,35 olarak gerçekleşti. Son yağışlarla, Edirne'deki barajların doluluk oranı yüzde 43, Kırklareli'ndeki barajların doluluk oranı yüzde 61 Tekirdağ'daki barajın doluluk oranı ise yüzde 56 olarak ölçüldü.

nbsp;"Çiftçiler yağıştan memnun"

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, çiftçilerin özellikle son günlerdeki yağıştan çok memnun olduğunu söyledi.

Edirne ve merkez köylerinde yaklaşık 350 bin dönüm alanda buğday ekimi yapıldığını ifade eden Yorulmaz, "Edirne bu anlamda iyi buğday üretiyor. Daha da iyisini çıkarmak için elinden gelen çabayı gösteriyor. Bu yıl kış mevsimi çok kurak geçti. Uzun süre buğday yağış alamadı. Allah'a şükür yağışlar başladı. Çiftçilerimiz yağışlardan memnun" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...