Ergenekon'da 3 tahliye

Ergenekon'da 3 tahliye

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ergenekon davasında gazeteci Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker tahliye edildi.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesine ilişkin dilekçelerini mahkemeye sundu. Talepleri değerlendiren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın tahliyesine hükmetti.

Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.

Bu arada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın da aralarında yer aldığı bazı sanıkların tahliye taleplerinin reddine ilişkin karar vermişti.

ÖZKAN'IN AVUKATI: BENİ UMUTLANDIRIYOR
Tuncay Özkan'avukatı Hüseyin Ersöz, tahliye kararıyla ilgili NTV'ye konuştu.

Ersöz, "Çok uzun süredir beklediğimiz bir karardı. Türkiye'de adil ve tarafsız karar veren hakimler var. Bu karar, Türkiye'de halen vicdanlı hakim ve savcılar olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda beni umutlandırıyor. Tuncay Özkan'ın 1-2 saat içinde çıkacağını umuyorum" diye konuştu.

HSYK'ya başvuruda bulunduklarını hatırlatan Ersöz, "Yargıtay aşamasını bekliyoruz. Tuncay Özkan'ın tarafsız, bağımsız mahkemelerde yargılanmasını ümit ediyoruz" dedi.

Tuncay Özkan'a adli kontrol şartı getirilmediğini vurgulayan Ersöz, "Sadece yurtdışı yasağı konuldu. Başka adli tedbir kararı yok" dedi.

'DARBEYİ YARGILAYANLAR DARBE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Balyoz ve Ergenekon davası avukatlarından Celal Ülgen de, NTV yayınında açıklama yaptı.

Ülgen, şunları söyledi: "Bunlar beklediğimiz tahliye kararlarıydı. Burada çoklu bir tahliye kararı bekliyoruz. Cumartesi ve Pazar günü cezaevinde sanıklardan tahliyelerle ilgili dilekçeler toplanıyor ancak 13 Ağır Ceza Mahkemesi bugün tahliyeleri reddediyor. Mahkeme bugün direniyor. Darbeyi yargılayanlar, darbe yapmaya çalışıyor. Bugün diğer tahliyeler yağmur gibi gelecektir. Bugün çok sayıda tahliye ile karşı karşıya olacağız. Merdan Yanardağı için de başvuru yaptık. Onun tutukluluk süresinde 5 yıl dolmadı ancak onlarda da tahliye kararı bekliyoruz."

Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan 'Kavuşuyoruz' şeklinde bir nbsp;tweet attı


nbsp;

Ergenekon'da 3 tahliye

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...