Bir maç birçok amaç

Bir maç birçok amaç

SPOR Haberleri

Trabzonspor ile Fenerbahçe '3 puandan fazlası için' kozlarını paylaşacak. Karşılaşma saat 20.00'da başlayacak. Lig TV'den canlı yayınlanacak.

Trabzon Fenerbahçe derbisi için nefesler tutuldu, nbsp;Avni Aker'deki dev maç için geri sayım başladı. 3 Temmuz sürecinden bu yana büyük gerginlik yaşayan Trabzonspor ile Fenerbahçe, saat 20.00'de kozlarını paylaşacak. Ligin zirvesini yakından ilgilendiren karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Fenerbahçe şampiyonluk yolunda kayıp yaşamak istemiyor. Sarı-lacivertliler kazanarak takipçisi Galatasaray ile arasındaki 6 puanlık farkı korumayı hedefliyor. Trabzonspor ise kötü geçen sezonda Fenerbahçe'yi yenerek hem taraftarını sevindirmek hem de 9 maçtır yenemediğini rakibine karşı şanssızlığını kırmak istiyor. nbsp;

FENERBAHÇE DEPLASMANDA 3 PUANI UNUTTU
Ligde 2014 yılında deplasmanda galibiyeti bulunmayan ve son 4 dış saha maçında galip gelemeyen sarı-lacivertliler, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Sezona deplasmanda Torku Konyaspor yenilgisiyle başlayan Fenerbahçe, 16. haftada Karabük'te Kardemir Karabükspor'a, 19. haftada da dış sahada Eskişehirspor ve 20. haftada da Sivas'ta Sivasspor'a mağlup oldu. Sarı-lacivertliler, 22. haftada da Elazığspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

TRABZONSPOR'UN BÜYÜK HASRETİ
Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 8'i Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 9 resmi maçta da yenemedi. Rakibi karşısında resmi maçlardaki son galibiyeti 2010-2011 sezonunun ilk yarısında kendi evinde 3-2'lik sonuçla alan bordo-mavili ekip, daha sonraki 9 resmi maçtan 6'sını kaybetti, 3'ünde berabere kaldı, galip gelemedi.

LİGDE FENERBAHÇE ÖNDE
Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 81 kez karşı karşıya geldi. Lig maçlarında Fenerbahçe 33, Trabzonspor 22 galibiyet alırken, 26 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin ligdeki toplam 106 golüne, Trabzonspor 85 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan lig maçı golsüz sona erdi.

TRABZON'DAKİ SON MAÇ F.BAHÇE'NİN
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Trabzon'da yapılan maçlarda ev sahibi bordo-mavili takımın üstünlüğü bulunuyor. Şimdiye kadar Trabzon'da yapılan resmi ve özel 45 maçta Trabzonspor'un 20, Fenerbahçe'nin 14 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, Trabzon'daki 11 maçta ise eşitliği bozamadı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor 55, Fenerbahçe ise 43 gol attı. Trabzon'daki 40 lig maçında ise Trabzonspor 16, Fenerbahçe 14 kez kazanırken, 10 maç eşitlikle sona erdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki lig maçlarında bordo-mavililer 47, sarı-lacivertliler 42 gol kaydetti. Geçen sezon Trabzon'daki lig maçını Fenerbahçe 3-0 kazandı

F.BAHÇE'DE EKSİKLER, CEZALILAR
Webo 4 maç sonra dönüyor Sakatlığı nedeniyle 4 maçtır oynayamayan Webo, Trabzonspor maçında forma giyebilecek. Ligin 19. haftasında Eskişehirspor maçında sakatlanan Kamerunlu golcü, Sivasspor, Kasımpaşa, Elazığspor ve Gençlerbirliği maçlarında oynayamadı. Hafta içinde takımla çalışmalara başlayan Webo'nun 18 kişilik Trabzonspor maçı kadrosunda yer alması bekleniyor. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Alves ile Elazığspor maçında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Cristian, Trabzonspor maçının kadrosunda yer alamayacak. Sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz'ın ise Trabzon'a götürülüp, götürülmeyeceği bugünkü antrenmandan sonra belli olacak. Dünkü antrenmanı yarıda bırakan Egemen'in sol diz iç yan bağında ödem ve kanama tespit edilmişti.
MANDIRALI'NIN İLK BÜYÜK MAÇI
Hami Mandıralı, teknik sorumluluk görevinde üç büyükler içerisindeki rakipleri karşısındaki ilk karşılaşmasına çıkacak. Ligde 686 gündür üç büyükler karşısında galip gelme başarısı gösteremeyen Karadeniz ekibi, Fenerbahçe'yi yenmesi halinde Mandıralı ile bu hasretini gidermiş olacak.

TRABZONSPOR'DA 3 EKSİK VAR

Trabzonspor'da sakatlıkları süren Bamba ve Kadir Keleş'in yanı sıra kalp rahatsızlığı geçiren Emre Güral, karşılaşmada takımdaki yerlerini alamayacak. nbsp;

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR

Onur Kıvrak

Jose Bosingwa

Mustafa Yumlu

Aykut Demir

Mustafa Akbaş

Gustavo Colman

Yusuf Erdoğan

Alexandru Bourceanu

Özer Hurmacı

Olcan Adın

Paulo Henrique

FENERBAHÇE

Volkan Demirel

Gökhan Gönül

Bekir İrtegün

Michal Kadlec

Caner Erkin

Mehmet Topal

Emre Belözoğlu

Alper Potuk

Dirk Kuyt

Moussa Sow

Emmanuel Emenike

SAAT: 20.00

STAT: H.AVNİ AKER

HAKEM: BÜLENT YILDIRIM

YAYIN: LİG TV amp; TG.COM.TR CANLI ANLATIM SERVİSİ

HAVA: 8 DERECE amp; SAĞANAK YAĞMURLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...