Putin hakkında dünyayı ayağa kaldıran iddia

/ Kaynak: AA
Putin hakkında dünyayı ayağa kaldıran iddia

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin eski Savunma Bakanı Bob Gates, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Sovyetler Birliği'ni yeniden kurmak istediğini söyledi.

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından başlayan sürece dair ABD'li eski bir üst düzey yöneticiden değerlendirme geldi. Eski ABD Başkanı George W. Bush'tan sonra şimdiki Başkan Barack Obama'nın da ilk döneminde Savunma Bakanlığı yapmış olan Bob Gates, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sovyetler Birliği'ni yeniden kurmaya çalıştığını söyledi. Gates, Putin'in bu çerçevede, Kırım'ı işgal ederek, kendilerine ait olarak gördükleri bölgeyi geri aldığını belirtti. nbsp;


DOĞU AVRUPA'YA DİKKAT nbsp;


Kırım'ın Rusya'ya bağlanacağına kesin gözüyle baktığını söyleyen Gates, ABD'nin Kırım'la ilgilenmeyi bırakıp, halen Rusya kontrolüne girmemiş olan Doğu Avrupa ülkelerini savunmaya odaklanması gerektiğini söyledi. nbsp;
Putin hakkında dünyayı ayağa kaldıran iddia



'BALTIK ÜLKELERİ İÇİN ENDİŞELİYİM' nbsp;


"Putin'in (eski Doğu Bloğu ülkelerini) yeniden kontrol altına alma stratejisine karşı bir strateji geliştirmeliyiz" diyen Gates, şöyle devam etti: "Baltık ülkeleri için son derece endişeliyim. Litvanya, Letonya ve Estonya ile yapılan işbirliklerini tebrik ediyorum. Bence Polonya ile de askeri işbirliğini artırmak için seçenekleri gözden geçirmeliyiz."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...