Ekonomik krizlerin etkilemediği tek sektör

/ Kaynak: İHA
Ekonomik krizlerin etkilemediği tek sektör

Ekonomi Haberleri  / İHA

Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamud, ekonomik krizlere rağmen her yıl yüzde 5 ile 20 oranında büyüyen sektörü açıkladı.

Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen Sanko Makina Yetkili Servisler Toplantısı'na katılan Sanko Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamud, iş makinesi sektörünün ekonomik krizlere rağmen her yıl yüzde 5 ile 20 oranında büyüdüğünü söyledi.

Sanko Makina Yetkili Servisler Motivasyon Toplantısı Gürcistan'a bağlı Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nin Başkenti Batum'da gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın değerlendirildiği, 2014 yılı hedeflerin belirlendiği, sektördeki yeniliklerin ve değişikliklerin görüşüldüğü toplantıda ayrıca Sanko Makina'nın çözüm ortağı olan Doosan'ın da lansmanı yapıldı.

Sanko Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamud, krizlere rağmen iş makinesi sektörünün büyümeye devam ettiğine vurgu yaparak, "İş makinesi söktüre ne kadar kriz olursa olsun her yıl büyümekte. Bu yüzde 5 ile 20 arasında değişiyor. Dolayısı ile müthiş bir rekabet var. Müşterilerine en iyi hizmeti veren firmalar bu yarıştan yüzlerinin akı ile çıkarlar"dedi.

Toplantının sunumlar kısmanda söz alan Sanko Makina Pazarlama Genel Müdürü Orhan Aydoğan, iş makinesi sektörünün hızla büyüdüğüne dikkati çekti. "İş makinesi ve foktlift sektörüne bakıldığında Türkiye'nin önünde alınacak çok yol var" diyen Aydoğan, şöyle devam etti: "Folkliftte 7-8 yıl önce yılda bin adetlere rekor denilirken önümüzdeki yıllarda 10 binli rakamları görmek bizim için imkansız değildir. İş makinesinde de 2 bin 500'lerden yılda 12 bin adetlere ulaştık. Buna bakıldığında her yıl Türkiye piyasasına yılda 20 binin üzerinde iş makinesi ve folklift girmektedir. Sektörün önü açıktır".

Toplantıda konuşan Sanko Makina Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Uğur Güllü de "Yurtdışı alternatifi olarak yakın olması ve ulaşım açısından rahatlığı düşünülerek toplantımızı Batum'da yapmayı uygun gördük. Yetkili servislerimiz ile geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yaparak 2014 yılı hedeflerimizin neler olduğunu görüşeceğiz" dedi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...