Ergenekon'da tahliyeler devam ediyor

Ergenekon'da tahliyeler devam ediyor

GÜNDEM Haberleri

"Ergenekon" davasında aralarında gazeteci Tuncay Özkan, Levent Göktaş, Sedat Peker'inde bulunduğu 8 kişi tahliye edildi.

"Ergenekon" davasında kapsamında tutuklanan Tuncay Özkan, Levent Göktaş, Sedat Peker, Kemal Kerinçsiz, Dursun Çiçek Alparslan Aslan, İbrahim Şahin, akademisyen Yalçın Küçük, Mehmet Ali Çelebi, Hasan Igsız, Sener Eruygur, Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim nbsp;tahliye edildi.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesine ilişkin dilekçelerini mahkemeye sundu. nbsp;Talepleri değerlendiren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın tahliyesine hükmetti. nbsp;Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi. Mahkeme heyeti, ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti. Bu arada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın da aralarında yer aldığı bazı sanıkların tahliye taleplerinin reddine ilişkin karar vermişti. nbsp;

KERİNÇSİZ'E TAHLİYE
13. Ağır Ceza'nın ret yanıtı verdiği Kemal Kerinçsiz için ise 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden tahliye kararı çıktı. Kerinçsiz'e yurtdışı yasağı da konuldu.
DURSUN ÇİÇEK CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK
Akşam saatlerinde tahliye talebinde bulunan Albay Dursun Çiçek ve Danıştay saldırısı saldırganı Alparslan Aslan da tahliye edildi.
Balyoz davasında hükmü onanan Çiçek, cezaevinden çıkamayacak.

DANIŞTAY SALDIRISI FAİLİ ALPARSLAN ARSLAN, CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK nbsp;

Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın hakkındaki tahliye kararına rağmen cezaevinden çıkamayacağı öğrenildi. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Arslan, uzun tutukluluk süresi gerekçe gösterilerek tahliye talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren 6. Ağır Ceza Mahkemesi Arslan hakkında tahliye kararı vermişti. Hakkındaki tahliye yazısı cezaevine ulaşan Arslan'ın başka bir suçtan hükmü olduğu ortaya çıktı. Arslan'ın dava aşamasında mahkeme hakimlerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Aldığı hakaret cezası onandığı belirlenen Arslan, bu suçundan dolayı cezaevinden çıkamayacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...