Tuncay Özkan, 'Bambaşka bir iklim göreceksiniz'

Tuncay Özkan, 'Bambaşka bir iklim göreceksiniz'

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon davasında tahliye olan gazeteci Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi'nden çıktı. Tahliye sonrası konuşan Özkan, 'Bambaşka bir iklim göreceksiniz' dedi.

Beş yılını dolduran tutukluların tahliye edilmesi yönündeki karar üzerine Tuncay Özkan 1994 gün sonra cezaevinden çıktı! nbsp;Cezaevi önünde açıklama yapan Özkan, özetle şöyle konuştu: "6 yıl sonra merhaba, meslektaşlarım sizler rahat çalışın. Özgürlüğü birlikte paylaşacağız. 6 yıl sonra zulmün bittiği, özgürlüğe konuştuğumuz gün olmasını çok isterdim. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, bizim içeride bulunduğumuz durumdan daha ağır. Kin ve öç alma duygusu içinde değiliz. Özgürüz, özgürlükle kucaklaşıyoruz. Türkiye yapa yalnız bırakılmıştır. Uçurumun kenarında olan bir ülke konumundadır. Kimseyi ötekileştirmeden sevgi, barışla geleceğe gideceğiz.5 suikast geçti başımdan. Öldüremedikleri için hapse attılar. Türkiye'ye kucaklaşarak, umutla barışla geleceğe yürümeye adım. Mustafa Kemal'in aydınlığıyla bu karanlığı yıkacağız. 14 yaşında bıraktığım Nazlıcan'ı mı 21 yaşında geri alıyorum. Bu ülke hırsızlarla katillerin ellerine bırakılacak bir ülke değil.Bundan sonra Türkiye başka bir Türkiye olacak. Bambaşka bir iklim göreceksiniz. Bütün mahkemeler özgürlük dağıtıyor." Babası Tuncay Özkan'ın tahliyesi sırasında konuşan Nazlıcan Özkan da, "İçeride masum insanların birgün daha durması bu ülke de vicdanları sızlatmaya başladı. Babam çıktı ama içeride hala gazeteciler ve öğrenciler var" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...