Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ergenekon'da yeni tahliyeler

Ergenekon'da yeni tahliyeler

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon soruşturması kapsamında 5 isim daha tahliye edildi.

Ergenekon Davası sanıkları Tuncay Özkan, Sedat Peker, Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Albay Dursun Çiçek, Alparslan Arslan, İbrahim Şahin ve Yalçın Küçük hakkında tahliye kararı verildi.

Doğu Perinçek, Levent Ersöz, Oktay Yıldırım, Atilla Uğur ve Muzaffer Tekin için tahliye kararı verildi. Veli Küçük'ün tahliye tahliye talebi ise reddedildi.

Öte yandan İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon'da 5 tahliye kararı daha verdi. Karar verilen isimler şöyle; Şener Eruygur, Hasan Iğsız, M. Ali Çelebi, Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim.

Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Dursun Çiçek ve Alparslan Arslan'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesine ilişkin dilekçelerini mahkemeye sundu. Talepleri değerlendiren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş ve İbrahim Şahin'in tahliyesine karar verdi.

ERGENEKON DAVASINDA TAHLİYE EDİLEN SANIKLARIN LİSTESİ

Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.

Heyet ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.

LEVENT GÖKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ergenekon davası sanıklarından emekli Albay Levent Göktaş, cezaevinden çıktı. Göktaş, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi çıkışında, yakınları ve ceaevinin dışında bekleyenler tarafından, sevgi gösterisiyle karşılandı. Burada gazetecilere açıklama yapan Göktaş, içeride kaldıkları süre içerisinde halkın her zaman arkalarında olduğunu anlatarak, vatandaşların kendilerinden hiçbir zaman desteğini esirgemediğini söyledi. Göktaş, "İçeride hiçbir günahı olmayan, delilsiz yatan insanlar var. Gerçekten söylüyorum, suçsuz, günahsız komutanlarımız, arkadaşlarımız var. İnşallah hepsi çıkacaklar" diye konuştu.

KEMAL KERİNÇSİZ

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Ergenekon Davası sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in tahliyesine karar verdi.

Kemal Kerinçsiz, tahliye sonrası yaptığı açıklamada "Mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Mustafa Kemal'in askeri olarak Mahmut Esat Bozkurt'un bir hukukçusu bir varisi olarak kaldığım yerden hukuk mücadelesine aynen devam edeceğim. Bu geçmişteki 6 yıl 2 esaret asla yapmış olduğumuz bu mücadeleden bizi geri döndüremeyecektir. Öncelikle adeta milli bir direnç merkezi oluşturan Ergenkon tertibinin ne ölçüde devleti yok edecek bir proje olduğunu fark eden tüm yurtsevenlere vatandaşlarımıza vatanseverlere buradan binlerce defa selam gönderiyorum.Hepsine selamlar olsun. Çünkü onlar bu tertibin öncelikle farkında vardılar. Her tarafta çoban ateşlerini yaktılar. Dirençlerini gösterdiler.Ve bu tertibin de özellikle önemli ölçüde çökmesine yol açtılar, katkı verdiler. Sağolsunlar, var olsunlar. 2001 yılında başlayan bu tertip, düğmeye o tarihte basılmıştır. 2006 yılında başlayan Oslo görüşmeleriyle beraber paralelliğini getirmiştir. Hemen akabinde 2007 yılının Mayıs ayında başlayan Ergenkon süreci biare esas 2 ana hedefe yönelmiştir. Aslında hedef Türk devletini çökertmektir, bitirmektir, bütün kurumlarıyla beraber tasviye etmektir. Ama bunların en başında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yeniden NATO'ya kopmaz zincirlerle bağlamaktır. Bu başarılmış mıdır? Evet maalesef yeniden Türk devleti, TSK 2000'li yılların öncesinde Avrasya politikalarından vazgeçirilmiş ve kopmaz bağlarla NATO'ya ABD'ye bağlanmak durumda kalınmıştır. Tertibin 2. ana amacı federasyon yolunun açılmasıdır. Maalesef o da 2006 yılından itibaren Oslo görüşmeleriyle beraber işte gelinen bu noktada federasyon bağıra bağıra gelmiştir. Kürt devletinin temelleri fiilen atılmak üzeredir. Artık bu noktadan sonra Ergenekon tertibinin yürütülmesinde lüzum da kalmamıştır, gerek de kalmamıştır." dedi.

DURSUN ÇİÇEK VE ALPARSLAN ARSLAN

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise Ergenekon Davası sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek ile Alparslan Arslan'nın tahliyesine karar verdi. Dursun Çiçek, Balyoz Davası'nda da ceza aldığı için cezaevinden çıkamayacak.

ALPARSLAN ARSLAN DIŞARI ÇIKAMAYACAK!

Arslan'ın dava sürecinde mahkeme hakimlerinden birine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 4 yıllık cezası bulunduğu için cezaevinden çıkmayacağı öğrenildi.

İBRAHİM ŞAHİN

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan İbrahim Şahin'in tahliyesine karar verdi.

YALÇIN KÜÇÜK

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Yalçın Küçük'ün tahliyesine karar verdi.

"BABAM İKİNCİ KEZ ŞEHİT EDİLDİ"

Babası, Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in katilinin tahliye talep etmesinin kendilerini çok üzdüğünü ve derinden etkilediği ifade eden Gökhan Özbilgin, davanın daha önceden karara bağlanabilecek iken uzun zamana yayılmasını eleştirdi. Özbilgin, Alparslan Arslan'ın tahliye talebine, "Bu durum benim ve ailemin vicdanının kabul etmeyeceği bir şey. Hiçbir vicdana sığmayacak ve kabul edebilecek bir şey değil" diye konuştu. Özbilgin, tahliye kararının verilmesinin ardından yaptığı açıklamada da "Babam yargı eliyle ikinci kez şehit edildi" dedi.

NAZLICAN ÖZKAN: KAVUŞUYORUZ

Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan da tahliye kararını ''Kavuşuyoruz... 1994'' yazarak duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...