Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devlet çakma kasetlere teslim olmaz

Devlet çakma kasetlere teslim olmaz

Politika Haberleri

AK Partili Metin Külünk'ten dinlemelere ilişkin değerlendirme.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, son günlerde ortaya çıkan dinlemelere ilişkin sert açıklamalar yaptı. Devletin illegal yollarla teslim alınmak istendiğine dikkat çeken Külünk, "Başbakanımız bu yolda asla yalnız yürümeyecektir. Çakma kasetlere devlet teslim olmayacaktır. Sandığı da demokrasi dışı güçlere kurban etmeyiz, Başbakanı yedirtmeyiz" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye'de bir milyondan fazla kişinin dinlenmiş olmasının "muhaberat ötesi" bir devlet anlayışını gösterdiğini belirterek, devletin illegal yollarla teslim alınmak istendiğini söyledi.

Külünk, nbsp; gazetemize yaptığı açıklamada yasa dışı yollarla insanların özel hayatlarının ipotek altına alındığını belirtti. Külünk, şöyle konuştu:

"Bugün devlet tarihinin en büyük travması Sayın Başbakan'ın dik duruşu ile atlatılmıştır. Cumhurbaşkanı, Başbakan dinleniyor. Bir başbakan bakanı ile konuşamayacak mı? Hayatına müdahale edeceksiniz, sonra çakma yöntemlerle darbe girişimi olarak kullanacaksınız. 17 Aralık darbe girişimi ile millet tarihi bir tehdidi savuşturmuştur. Bu tehlikeyi iyi anlamak zorundayız. Bunların hepsi de dini bir anlayış refere edilerek yapılmak isteniyor. Bir dini anlayış ile bu ülkede totaliter rejim kurulmak isteniyor. İnsanların önüne şantaj kasetleri konuyor. Yolsuzluk kılıfı altında darbe girişimi yapılıyor. Geçti artık bunlar, kimse yemez bu tuzakları. Bu millet artık 'kendi kaderime sahip çıkıyorum' diyor. Başbakan'a 'Sen benim kaderimsin' diyor. Meydanlar bunu söylüyor. Yaptığımız ziyaretlerde de bunu görüyoruz. 100 kişiden 99'u bunun ne olduğunun farkında. 'Oyunu biliyoruz' diyor."

DEVLET TESLİM OLMAZ

Devletin zirvesini dinleyip sonra da yolsuzluk kılıfı altında şantaj yapılmak istendiğini belirten Külünk, "Çakma kasetlerle devleti teslim almaya kalk. Kimse bu devleti kasetlerle kurmadı ki, kasetlerle teslim etsin. Bu devlet teslim olmaz" değerlendirmesini yaptı.

SANDIĞI KURBAN ETMEYİZ

Külünk, Başbakan'ın AK Parti içinde bazı bakan ve milletvekillerinin 'Paralel yapı' konusunda yeterince sesini yükseltmediğini belirterek "Yüreklerini ortaya koymaları lazım" şeklindeki açıklamasını da değerlendirdi. Külünk, "Sandığın demokrasi dışı güçlere kurban etmeyiz. Başbakan'ı yedirtmeyiz. Hepimiz liderimizin arkasında duracağız. Bu mücadelede Başbakan asla yalnız yürümeyecektir. Bu bizim varoluş mücadelemizdir. Sayın Başbakan 21'inci yüzyılın demokrasi mücadelesinin yıldızıdır. O asla yalnız değildir" dedi.

YÜCEL KAYAOĞLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...