Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Gül, çok ağır konuştu: İnsanları kesenler...

Cumhurbaşkanı Gül, çok ağır konuştu: İnsanları kesenler...

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, bugün eski Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Malatya'da Zirve Yayınevinde misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle 3 yayınevi çalışanını boğazlarını keserek öldüren 5 sanığın tahliyesinden ciddi ölçüde rahatsızlık duyduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün eski Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Birdal, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İnsan Hakları ve Adalet Komisyonu Üyesi kimliği ile Köşk'e ziyarette bulundu.

İNSAN KESENLERİN TAHLİYESİ RAHATSIZ EDİCİ

Birdal, görüşmede insanlığa karşı suç olarak nitelendirdiği Zirve Yayınevi davasındaki tahliyelerle ilgili rahatsızlıklarını da aktardı. Birdal'ın aktardığına göre; bunun üzerine Gül de, toplumu rahatsız eden bu tahliyelerden kendisinin de rahatsız olduğunu açıkça dile getirdi.
Gül'ün, "İnsanları kesenlerin, dillerini kesenlerin 7 yıl sonra tahliyesi vicdanları rahatsız ediyor. Bunu giderecek düzenlemeler yapılmalı" dediği belirtildi.

7 MAHKUM AFFEDİLEBİLİR

Cezaevindeki hasta mahkumlarla ilgili Gül'e bilgi verdiklerini anlatan Birdal, "202 ağır olmak üzere 620 mahpusun raporlarını da ekte sunduk. Mahkumların affıyla ilgili prosedür beklenirken 14 kişi yaşamını yitirdi" dedi. Birdal, Gül'ün de, "İnsan hakları standartları bir ülkenin onurudur. Hasta mahkumlarla ilgili adli tıp sürecinde bürokrasiyi prosedürden kurtarmak gerekir. Bu konuda girişimde bulunacağım. Yasal düzenleme gerekiyor" dediğini belirtti. Birdal, haklarında Adli Tıp Raporu olan 7 mahkumla ilgili Gül'ün girişmelerini yoğunlaştıracağını belirttiğini aktardı.

FETHİYE OLAYI

Birdal, HDP binalarına yönelik saldırılar konusunda ise "Fethiye'de kaymakamın nezaretinde bir siyasi partinin tabelası indiriliyor ve bayrak dikiliyor. Normalleşmeye, gerilimin aşağı çekilmesine ihtiyaç duyulurken böyle bir şeyin toplumu daha da gerdiğini, yarın başka yerlerde de başka partilerin tabelalarının indirilmesiyle de karşılaşılabileceğini Cumhurbaşkanı'na ilettik" dedi. Birdal, Cumhurbaşkanı Gül'den bunlara dikkati çekmesini istediklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...