BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Hazımsızlık yaşamayın

Hazımsızlık yaşamayın

Uzmanlar, Kurban Bayramı’nda, vatandaşların aşırı et tüketiminden kaçınmalarını isteyerek, sağlıklı tüketim için etlerin küçük parçalar halinde sebzelerle birlikte pişirilmesini önerdi.



ANKARA- Uzmanlar, Kurban Bayramı’nda, vatandaşların aşırı et tüketiminden kaçınmalarını isteyerek, sağlıklı tüketim için etlerin küçük parçalar halinde sebzelerle birlikte pişirilmesini önerdi. Beslenme uzmanı Prof. Dr. Ayşe Baysal, bayramda birdenbire çok fazla et yemenin midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılar ortaya çıkarabileceğini belirterek, özellikle yüksek kolesterolü olanların, kalp hastalarının ve yaşlıların aşırı et tüketiminden kaçınması gerektiğini vurguladı. Kesilen hayvan etinin en az 1 gün soğutucuda bekletilmesi gerektiğini ifade eden Baysal, “Böylece etin yumuşaması sağlanır. Hem pişirilmesi hem de yenmesi daha kolaylaşmış olur” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT