Suriye'de Türkmen katliamı

Suriye'de Türkmen katliamı

DÜNYA Haberleri

Humus'taki Türkmen köyünü ele geçiren Suriye Ordusu, 18 sivili öldürdü. Askerler, katliamdan kaçan Türkmenlerin peşine düştü.

Dünyanın dikkatini Ukrayna'da yaşanan krize çevirmesini fırsat bilen Esad yönetimi, Suriye'de katliamlarını hızlandırdı. Humus'taki Türkmen köyünü ele geçiren Suriye Ordusu, 18 sivili öldürdü. Askerler, katliamdan kaçan Türkmenlerin peşine düştü. Türkmen köyü Zara'nın hafta sonu nbsp;Suriye Ordusunun eline geçtiğini söyleyen Suriye Türkmen Kitlesi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Jakal, "Aralarında kadın ve yaşlıların da bulunduğu 20 kişinin saklandığı sığınağa rejim askerleri el bombası attı, ardından da ateş açtı. Katliamdan iki kişi kurtuldu. Türkmenler, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine köyü terk etmişti. Suriye Ordusu, kaçan sivillerin peşine düştü" dedi. Esad'a karşı savaşan silahlı grupların en büyüklerinden biri olan İslam Cephesi, köyü tekrar ele geçirmek için saldırı başlattı. Türkmenlerin yaşadığı Zara, Lübnan sınırında muhaliflerin kontrolü altındaki önemli bölgelerden biri. Köy, Lübnan'dan gelen grupların ülkeye girişi ve Humus'un merkeziyle ülkenin Akdeniz kıyıları arasındaki bağlantı sağlaması açısından da önem taşıyor. Bu arada rejime bağlı askerlerin ülkenin çeşitli şehirlerinde muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk 50 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Suriye Ordusu'nun Şam'da muhaliflerin denetimindeki Cobar bölgesine zehirli gazla saldırı düzenlediğini ileri sürdü. Gazdan etkilenen kişilerde görme bozukluğu, kusma ve nefes alma zorluğu ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, birçok kişinin sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı kaydedildi. Helikopterler de Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere varil bombası yağdırıyor. Saldırıda birçok ev zarar görürken, çok sayıda kişi yaralandı. Varil bombalı saldırılarının düzenlendiği bir başka yer ise, şehrin kuzeyindeki Şeyh Nacar bölgesi. İslami Cephe'ye bağlı güçlerle rejim askerlerinin çatıştığı Şeyh Nacar'a her gün varil bombası atılıyor. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...