SSK SGK Hizmet Dökümü Şifresiz TC Kimlik no ile SSK Hizmet Döküm

SSK SGK Hizmet Dökümü Şifresiz TC Kimlik no ile SSK Hizmet Döküm

Ekonomi Haberleri

SSK SGK TC Kimlik Numarası ile nasıl alırım? SGK SSK Şifresiz Hizmet dökümü. SSK'lı olarak ne zaman emekli olabilirim? SGK ve SSK Prim sorgulaması yapılır?

SGK SSK nbsp;Şifresiz SGK Hizmet Dökümü Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun son zamanlarda sıkça kullanılan sistemlerinden bir olan SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma sistemi kullanımda. SSK sorgulama hizmet dökümü alma ekranı. Vatandaşlar sigortalarının yatıp yatmadığını bunun yanısıra, sigorta primlerinin ne kadar üzerinden yattığını SSKsorgulama prim ve hizmet dökümü bilgisi alma sistemi aktif edildi. Hizmet Dökmünü nasıl alacağınız bu haberin içinde detayları ile tarif edilmiştir. SSK sorgulama prim ve hizmet dökümü listesi. SGK Hizmet Dökümü almak için bazı bilgilerin girilmesi gerekiyor. nbsp;Sosyal Sigortalar Kurumu'nun son zamanlarda sıkça kullanılan sistemlerinden bir olan SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma sistemi kullanımda. SSK sorgulama hizmet dökümü alma ekranı bu sayfada... nbsp;

TIKLA TC KİMLİK İLE SORGULAMA

SSK -SGK SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

SSK DEKONT GÖRÜNTÜLEME

SGK PRİM SORGULAMA NASIL YAPILIR?
SSK hizmet dökümü SGK, nbsp;SSK Hizmet Dökümü'nü yeniden şifresiz görebilme imkanı sağladı. SSK hizmet dökümü sorgulama, SGK ve SSK şifresiz hizmet dökümü almak artık daha basit ve kolay. ssk hizmet dökümü SGK, SSK Hizmet Dökümü'nü yeniden şifresiz görebilme imkanı sağladı. SSK Hizmet Dökümü'nü görmeniz için önce aşağıdaki bağlantıya tıklayın. Önünüze gelecek ekranda "TC Kimlik No, Nüfusa Kayıtlı Olduğunuz İl, Cilt No ve Doğum Tarihi" bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Sonrasında açılacak sayfada "Hizmet Dökümü 4A" linkine tıklayarak, SSK Hizmet Dökümü'nü görebilirsiniz. SSK Hizmet Dökümü'ne "edevlet şifresi" ile turkiye.gov.tr adresinden de ulaşabilirsiniz. nbsp;SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır? Şifresiz olarak SGK (SSK) HİZMET DÖKÜMÜ nasıl yapılır. SGK (SSK) hizmet dökümünü sağlamak kurumun sitesine girmek ve sadece TC KİMLİK no ile hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. SGK PRİM SORGULAMA işlemleri 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren SGK SORGULAMALARI artık şifresiz olarak yapılabiliyor. Daha önce E-DEVLET sisteminde yer alan SGK PRİM SORGULAMA uygulamasına artık size özel kişisel kimlik bilgilerinizi girerek SGK (SSK) PRİM SORGULAMA yapabilirsiniz…
nbsp;
SSK BORÇ SORGULAMA nbsp;TIKLA ÖĞREN


SGK SSK RANDEVU ALMA nbsp;TIKLAYIN

SSK -SGK SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

ŞERİF AKÇAN'IN KÖŞE YAZILARI İÇİN TIKLAYIN
Prim affını düzenleyen "Torba Yasa"nın emekliliğe etkisi
Soru: "Ben 15.1.1989 tarihinde ilk defa sigortalı oldum. 1.3.1962 doğumluyum. 5725 gün SSK primi ödedikten sonra 12.4.2009 tarihinden bu yana vergi açılışından dolayı Bağ-Kur'lu oldum. İlk üç ay Bağ-Kur primi ödedim ama daha sonra ödeyemedim. Torba Yasa çıkarsa emekli olmam mümkün mü?" Kemal Y./İstanbul
PARALEL YAPI SİGORTALILARI DA MAĞDUR ETTİ
Fakire, fukaraya, yetime, yoksula, gurebaya hizmet etmeyi ibadet gören Başbakanımız Sayın R.Tayyip ERDOĞAN'ı hükümetten düşürme adına olmadık iftira ve şantajlara başvuran, bu uğurda devletimizin ve milletimizin bekasını bile hiçe sayan paralel yapı veya devlet içinde devlet olmaya çalışan cunta uzantıları hepimize zarar veriyor. Normalde Ocak ayında TBMM'de görüşülerek yasalaşması öngörülen "Torba Yasa"da, nbsp; sigortalılar açısından çok önemli düzenlemeler bulunmaktaydı. Ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle Torba Yasanın TBMM'de görüşülmesi ancak bu hafta mümkün olacak.
GSS PRİM BORCU YAPILANDIRILACAK
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nu ilk günden bu yana Reform Yasası olarak nitelendirdim. Bunun nedeni Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana her iktidarın hayal ettiği, her partinin programına aldığı, bütün kalkınma planlarında yer verilen Genel Sağlık Sigortası düzenlemesinin 5510 sayılı Kanunda yer almasıdır. Yine Reform Yasası öncesi herkesin olmaz dediği hastanelerin devri de, her türlü muhalefete ve CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurmasına rağmen Başbakanımız Sayın R.Tayyip ERDOĞAN tarafından gerçekleştirildi. Dolayısıyla türlü iftiralara maruz kalan hükümetimiz yüz yıllık bir sevdayı gerçekleştirerek sadece, fakir, fukara, yetim ve yoksulun değil herkesin sağlık ihtiyacını güvence altına almış oldu.
Böylesine önemli bir düzenleme olan Genel Sağlık Sigortası, vatandaşlarımıza da birtakım yükümlülük getirdi. Bu yükümlülük, hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın, Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırması ve gelir sonucuna göre belirlenen GSS primini ödemeleridir. Yasaya adapte olmakta güçlük çeken milyonlarca vatandaşımıza maalesef gelir testi yaptırmadığı için en yüksek basamakta GSS prim borcu çıkarıldı. Bu konuda yasal bir düzenleme kaçınılmaz idi ve Torba Yasa'ya GSS ile ilgili önemli bir hüküm konuldu.
BORCU YAPILANDIRAN SAĞLIK HİZMETİ ALACAK
Buna göre gelir testine girmemiş olan vatandaşlarımız Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte gelir testine girecek, geliri düşük çıkarca GSS primini devlet ödeyip çıkarılan sanal borç silinecek. Belirli bir geliri olan vatandaşlarımız ise gelirine bağlı olarak gerçek GSS prim borç tahakkuku yapılacak. GSS prim borçlusu görünen vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı esasında her ay 40 TL GSS primi ödemesi gereken kişiler. Torba Yasanın yürürlüğü sonrası vatandaşlarımız birikmiş GSS borçlarını taksitlendirebilecek. Dolayısıyla geliri olan vatandaşlarımızın toplam GSS prim borcu yaklaşık olarak 1.000 TL olacak. Bu borca cüzi bir gecikme zammı yansıtılacak. Borcunu yapılandıran vatandaşlarımız hemen sağlık yardımı alabilecek.
"TORBA YASA"YLA EMEKLİLİK HESABI SİL BAŞTAN DEĞİŞEBİLİR
Birden çok sigorta ile ilişkisi olan diğer bir ifade ile hem SSK hem de Bağ-Kur ödemesi olan vatandaşlarımıza son yedi yıl primlerinin fazlası üzerinden aylık bağlanıyor. Yani hem SSK hem de Bağ-Kur prim ödemesi olan vatandaşlarımızın son 7 yıl (2520 gün) primlerine bakılarak 1260 gün ve üzeri prim ödemesi SSK ise SSK şartlarından, Bağ-Kur ise Bağ-Kur şartlarından emekli aylık hesabı yapılıyor. Dolayısıyla SSK şartlarından emekli olmak Bağ-Kur şartlarından emekli olmaya göre daha kolay olduğundan vatandaşlarımız da SSK şartlarından emekli olabilme adına son yedi yıl primleri içinde SSK primlerini 1260 gün yapma çabası içine giriyor.
BAĞ-KUR HİZMETİNİN SİLİNMESİ SSK'DAN EMEKLİ YAPABİLİR
Torba Yasa 12 aydan fazla prim borcu olan Bağ-Kur sigortalılarının hem prim borcunu hem de Bağ-Kur hizmetini siliyor. Hizmeti silinen sigortalı bu primleri yapılandırma kapsamında canlandırabildiği gibi daha sonra imkânı olduğu bir zamanda da canlandırabiliyor. Bağ-Kur hizmetinin, prim borcu nedeniyle silinmesi sonrası son yedi yıl prim hesabını değiştirebiliyor. Dolayısıyla halihazırda Bağ-Kur şartlarına göre emekli olması gereken ancak gerek borç gerekse prim gün sayısı eksikliği nedeniyle emekli olamayanlar, son yedi yıl hesabından SSK şartlarına geçiyor iseler SSK şartlarından emekli olabiliyor.
Okurumuz mevcut Reform Yasasına göre borcu nedeniyle emekli olamadığı gibi borcu ödese dahi Bağ-Kur şartlarından emekli olamıyor. Ancak Torba Yasa ile Bağ-Kur hizmetleri silinince son yedi yıl hesabından SSK şartlarına geçiyor ve SSK şartlarından emekli olabiliyor. Okurumuza iki tavsiyem var. İlki Torba Yasa çıkınca hemen Bağ-Kur hizmetinin silinmesini talep ettikten sonra emekliliğe müracaat etmesi. İkinci tavsiyem ise Torba Yasa'nın iki ay geç çıkmasına neden olan yani kendisine iki maaş kaybettiren paralel yapıya 30 Mart 2014 tarihinde seçim sandığında esaslı bir cevap vermesi.



Lütfi Köksal - YAZILARI İÇİN nbsp;TIKLAYIN


SSK'ya geçersem avantajlı olur mu?
calisandunyasi@tg.com.tr

M. Ali V.

02.03.1968 doğumluyum. 01.04.1986 tarihli SSK girişim ve 1.485 günüm var. 1988-1989 tarihleri arasında 18 ay askerlik yaptım. 19.03.1992-26.12.2013 tarihleri arası. nbsp;21 yıl 9 ay Bağ-Kur'um var ve halen devam etmekteyim. SSK'ya geçersem avantajlı olur mu? Askerliğimi borçlanırsam faydası olur mu, ne zaman emekli olabilirim?

CEVAP: 01.04.1986 tarihli Sigorta girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 25 yıl 10 ay hizmetiniz var. 50 yaş ve 25 tam yıl ile emekli olabilirsiniz. Hizmet süreniz dolmuş. 15 ay askerlik borçlanırsanız, 49 yaşınızın dolduğu 02.03.2017 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.
Sigorta'ya 3,5 yıl prim öderseniz; 25 yıl, 49 yaş ve 5.300 günle Sigorta'dan emekli olursunuz. SSK'da askerlik borçlanmasının faydası olmaz. SSK'dan emekli olmayı tercih edebilirsiniz. nbsp;




Lütfi Köksal yazıları için tıklayın


Kendi isteğiyle işten ayrılan tazminat alabilir mi?
Lütfi Köksal
calisandunyasi@tg.com.tr


Harun D.


27.02.1980 doğumluyum. 14.12.1998 tarihinde Sigorta girişim ve 18 günüm var. 19.11.2001 tarihinde özel şirkette işe girdim ve halen çalışmaktayım. 4.000 günüm var. Kendi isteğimle SSK'dan alacağım yazı ile işten ayrılabilir miyim, ayrılırsam haklarımı alabilir miyim, ne kadarını alabilirim, işsizlik maaşı alabilir miyim? nbsp;Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. nbsp;


CEVAP: Kendi isteğinizle işten ayrılırsanız veya istifa ederseniz, tazminat alamazsınız. Ancak 14.12.2013 tarihinde 15 yılınız doluyor. 3.600 gününüz de var. Mezkûr tarihte ilgili SGK İl/Merkez Müdürlüğü'nden alacağınız "Tazminat Alabilir Yazısı" nbsp;ile işvereninize müracaat ederek, tazminatınızı alıp ayrılabilirsiniz ve aynı iş yerinde veya YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ E.2012/ 10954, K. 2013/909, T. 25.01.2013 kararı gereği başka iş yerinde çalışabilirsiniz. Bu durumda sadece Kıdem Tazminatınızı alabilirsiniz. İhbar Tazminatı ödenmez ve İş Kur'dan işsizlik ödeneği alamazsınız. 2013/26 sayılı SGK Genelgesinin 4. Maddesine göre, kıdem tazminatına esas yazının verilebilmesi için, sigortalının müracaat tarihinde işten ayrılma şartı aranmıyor.




NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?


gt; Necati Y.


25.08.1970 doğumluyum. 01.03.1988 tarihli sigorta girişim var. 1990/1991 yıllarında 18 ay askerlik yaptım. Kaç günüm var, ne zaman emekli olurum, askerlik borçlanmasının bana bir faydası olur mu? nbsp;


CEVAP: Verdiğiniz bilgilere göre, toplam 6.500 gününüz var. 25 yıl, 50 yaş ve 5.375 günle emekli olabilirsiniz. Gününüz dolmuş. 50 yaşınızın dolduğu 25.08.2020 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. Askerliğiniz 01.03.1988 tarihinden sonra olduğu için ve gününüz tamam olduğu için borçlanmanızın size bir faydası olmaz.


Hacer E. nbsp;


01.01.1966 doğumlu bayanım. 25.12.1984 tarihli sigorta girişim ve 34 günüm var. 01.05.2013 tarihine kadar bir ay daha prim ödedim. 01.06.2013 tarihinden itibaren BAĞ-KUR ödemekteyim. 1990 Temmuz doğumlu bir çocuğumuz var. Doğum borçlanması yapabilir miyim, Sigorta veya BAĞ-KUR'dan ne zaman emekli olabilirim? Teşekkür ederim


CEVAP: 25.12.1984 tarihli Sigorta girişiniz ve 4/a, 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 94 gününüz var.
- 20 yıl, 41 yaş ve 5.000 günle Sigorta'dan normal emekli olabilirsiniz.
- Veya 15 yıl, 58 yaş ve 3.600 günle yaştan emekli olabilirsiniz.
- BAĞ-KUR'a prim ödemeye devam ederseniz, 7.200 günle BAĞ-KUR'dan emekli olursunuz.
- 720 gün doğum borçlanması yapabilirsiniz.
Şu anda BAĞ-KUR'a devam edebilirsiniz. İleri tarihlerde en son 3,5 yıl Sigorta'ya prim öderseniz; durumunuza göre, 5.000 günle Sigorta'dan normal emekli, 58 yaş ve 3.600 günle yaştan emekli olursunuz.


Cafer A.


02.10.1981 doğumluyum. Malulen mi yoksa vergi indiriminden mi emekli olmamı tavsiye edersiniz? İstanbul'da çalışmaktayım. Bağlı olduğum SGK Müdürlüğü'ne müracaat etmeden, bir başka ilde SGK Müdürlüğü'ne malulen emeklilik için başvurabilir miyim? Teşekkür ederim.


CEVAP: -%60 çalışamaz raporu alabilirseniz, 10 yıl ve 1.800 günle malulen emekli olabilirsiniz.
- Engeliniz %40'ın üzerinde ise, en az 15 yıl ve 3.600 günle engelli olarak emekli olursunuz.
- En son primlerinizin yattığı SGK İl/Merkez Müdürlüğü'ne müracaat edebilirsiniz.

























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...