"Ukrayna'dan sonra sırada Moldova ve Gürcistan var"

/ Kaynak: AA
"Ukrayna'dan sonra sırada Moldova ve Gürcistan var"

DÜNYA Haberleri  / AA

Dondua: "Rusya'nın Kırım'a müdahalesi durdurulmazsa sıra Ukrayna'ya, arkasından Moldova ve yine Gürcistan'a gelecek."

Avrupa ve Transatlantik Kurumları Entegrasyonu Devlet Bakanı Yardımcısı David Dondua: "Rusya'nın Kırım'a müdahalesi, Karadeniz bölgesinin hem ekonomik hem bölgesel istikrarını olumsuz etkileyecek" dedi.


Dondua, Rusya'nın Kırım'a müdahalesinin, 2008'de Güney Osetya'da karşı karşıya geldiği Gürcü ordusunu püskürttüğü ve sonrasında ikisi de 1991'den beri Gürcistan ile sorunlu ilişkilere sahip ayrılıkçı bölgeler olan Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tek taraflı olarak tanıdığı Osetya Savaşı'nın devamı olduğunu söyledi.


"Rusya'nın Kırım'a müdahalesi durdurulmazsa sıra Ukrayna'ya, arkasından Moldova ve yine Gürcistan'a gelecek ve Rusya, daha da batıya gitmek isteyecek" diyen Dondua, Rusya'nın Kırım'a müdahalesinin, Karadeniz bölgesinin hem ekonomik hem bölgesel istikrarını olumsuz etkileyeceğini kaydetti.


Avrupa Birliği ve ABD'den gelen tepkilerin yeterli olmadığına dikkati çeken Dondua, askeri müdahaleye gerek olmadığını ancak ekonomik yaptırımlar ile Rusya'nın bu politikasından vazgeçirilebileceğini söyledi. Dondua, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halkının isteklerini yerine getirdiğini belirterek, "Rus toplumu, AB'nin bir parçası olmaya hazır değil. Geçmişte de Osetya, Abhazya, Kırım örneklerinde gördüğümüz gibi, Rusya'nın AB ile ilişkileri iyi olmadı ve bu tutumu değişmeyecek" dedi.


Putin'in, AB ve ABD'nin bütün zayıf noktalarını bildiğini söyleyen Dondua, "AB ve ABD, Kırım konusunda sert tepkilerden öteye gitmeyecek, Putin Kırım'dan vazgeçmeyerek başarılı olacak ve daha da ileri gidecek. AB ve ABD de Rusya ile olan iş ortaklığına devam edecek" iddiasında bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...