Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında ne oldu?

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında ne oldu?

SPOR Haberleri

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası büyük olaylar yaşandı. Soyunma odasına, protokole baskın tehlikesi yaşandı. İşte detaylar...

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan gergin karşılaşmanın 45+9. Dakikası oynanırken sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle maçın hakemi Bülent Yıldırım, soyunma odasına gitti. Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyette koşarak soyunma odasına gitti. Bu gelişme üzerine Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve kaptan Onur Recep Kıvrak, maçın hakemiyle bir görüşme yapmak istedi.Ancak maçın hakemi Bülent Yıldırım, sahaya geri çıkmayı kabul etmeyerek Fenerbahçe 1-0 öndeyken maçı tatil etti. Karşılaşmayla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı maç gergin başladı. Bordo-mavili taraftarlar maçın 2 ve 4. Dakikalarında sahaya yabancı madde atınca oyun yaklaşık 3 dakika durdu. Sahaya atılan maddelerin toplanmasının ardından ise maç kaldığı yerden devam etti. Karşılaşmanın 22. dakikasında yenilen golün ardından da sahaya yabancı madde atan bordo-mavili taraftarlar oyunun 2 dakika durmasına neden oldu. Bu sırada kaptan Onur Recep Kıvrak ile Mustafa Yumlu, kale arkası tribünlerine giderek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.

VOLKAN OYUNDAN ÇIKMAK İSTEDİ

Maçın 26. Dakikasında taraftarların attığı yabancı maddelere dayanamayan Volkan, oyundan çıkmak istedi. Trabzonspor'un kaptanlarından Mustafa Yumlu ve diğer futbolcuların ikna etmeye çalıştığı Volkan, ikna edilerek kalesine geri döndü. Ancak bu dakikadan sonra yol tarafındaki kale arkasında bulunan bordo-mavili taraftarlar, sahaya yabancı madde atılmasını engellemek için gerilen ağları söktü. Direkleri de indiren taraftarların bu tepkisinin ardından Fenerbahçe takım olarak sahadan çıkmak istedi. Hakem Bülent Yıldırım ise bunu engelledi. Maçta 9 dakikalık aranın ardından yeniden başladı. Sahaya atılan maddeler arasında çakmak, bozuk para ve meşale yer aldığı görüldü. Karşılaşmanın ilk yarısına da yaşanan olaylar nedeniyle 10 dakika ilave edildi. Maçın ilk yarısının uzatma dakikalarında deniz tarafındaki kale arkası tribünündeki koruyucu ağlar ve direklerde taraftarlar tarafından indirildi.

FENERBAHÇE BAYRAĞI İNDİRİLDİ

Karşılaşmanın 45+5. Dakikasında kale arkasındaki bayrak direğine tırmanan bir Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçe bayrağını yırtarak indirdi. Bordo-mavili taraftarlarda, bayrağı indiren taraftara alkışlarla destek verdi.F.Bahçe kafilesi maçın tatil edilmesinden üç buçuk saat sonra staddan ayrılabildi.Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve tribünlerde çıkan olaylar sebebiyle tatil eden karşılaşmadan sonra olaylar hemen bitmedi.Mücadelenin ardından Hüseyin Avni Aker Stadı'nda birbirine çok yakın bulunan Protokol girişi, futbolcuların çıkış kapısı ve Basın Tribünü giriş kapısında Trabzonsporlu taraftarlar bulundu. Trabzonsporlu taraftarlar Protokol tribüne giren kapıdan içeriye girmeye çalıştı ve çevik kuvvet ekipleri taraftarlara engel oldu.Takım otobüslerinin bulunduğu alana girmek isteyen taraftarlara, polis müdahale etti. Ancak taraftarlar geri adım atmayınca emniyet güçleri biber gazı ve Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale etti. Bu sırada atılan yabancı cisimler nedeniyle polis ve taraftarlardan yaralananlar oldu. Biber gazından protokol tribünü önündeki Trabzonsporlu yöneticiler, basın mensupları ve emniyet güçleri de etkilendi. Polisin sert müdahalesi sonrasında taraftarların bir bölümü uzaklaştı, yaralı polisler arkadaşları tarafından Hüseyin Avni Aker Stadyumu'na taşındı.


ONUR'UN ÇABALARI YETMEDİ
Bordo mavililerin kaptanı Onur da Avni Aker'den çıkarak taraftarlarla görüştü ve ikna etmeye çalıştı. Ancak Onur'un çabası da kızgın taraftarları ikna etmeye yetmedi. nbsp;
polisler 3 akrep ile sporcu çıkışını güvenlik altına almaya çalıştı. nbsp;Emniyet ise helikopter ve Fenerbahçe takımının çıkışı için zırhlı araç talebinde bulundu. İddialara göre, bazı Trabzonsporlu taraftarlar ise havaalanı yolunda Fenerbahçe takım otobüsünü beklemeye başladı.
Fenerbahçe takım otobüsü ise bu kapıların çıkışında yer aldı.


F.BAHÇE'YE 23 ADET ZIRHLI ARAÇ
57 kişilik Fenerbahçe kafilesi, 00.32'de Trabzon Emniyet güçleri tarafından tahsis edilen 23 adet zırhlı araçla, sporcu girişinden değil başka bir kapıdan çıkış yaptı. Fenerbahçe kafilesi, buradan havaalanına hareket etti.
Fenerbahçe kafilesi yaklaşık 25 dakika içerisinde havaaalanına olaysız bir şekilde vardı. Fenerbahçeli yöneticiler de 01.00 civarı staddan ayrıldı. Fenerbahçe kafilesinin uçağının 01.30 civarında İstanbul'a hareket etti. nbsp;
Sarı lacivertliler, 03.30 civarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı ve yaklaşık 100 kadar taraftar tarafından karşılandı.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...