Irak'ta intihar saldırıları: 12 ölü 23 yaralı var

/ Kaynak: AA
Irak'ta intihar saldırıları: 12 ölü 23 yaralı var

DÜNYA Haberleri  / AA

Musul ve Diyala'da düzenlenen intihar saldırılarında 12 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Musul Emniyet Müdürlüğü yetkilisi Albay Galip ed-Dai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin es-Sevre Mahallesi'nde bulunan polis merkezine gelen iki intihar bombacısının üzerlerinde bulunan bombaları patlatması sonucu 4 polisin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin yaralandığını belirtti. Dai, olayda 2 intihar eylemcisinin de yaşamını yitirdiğini söyledi.Musul'un kuzeyinde bulunan el-Gabat semtinde meydana gelen patlamada ise intihar eylemcisinin öldüğü ifade edildi.Hac ve Umre Heyeti Müsteşarı Hüseyin Cuma, yaptığı açıklamada, "Irak Hac ve Umre heyetinin Musul kentine yaptığı resmi nbsp;ziyaret esnasında kimliği belirlenemeyen bir intihar bombacısı, heyete yaklaşamadan kendini havaya uçurdu. Olayda intihar eylemcisi hayatını kaybetti, heyeti korumakla görevli 5 asker yaralandı" dedi.
Öte yandan, Diyala ilinin merkezi Bakuba'da düzenlenen intihar saldırısında, 2'si intihar eylemcisi 5 kişi öldüğü, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 9 kişinin yaralandığı kaydedildi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...