Abdullah Gül, 'Haberi görünce çok üzüldüm acılarını paylaşıyorum'

Abdullah Gül, 'Haberi görünce çok üzüldüm acılarını paylaşıyorum'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, Berkin Elvan'ın vefatıyla ilgili, 'Haberi görünce çok üzüldüm acılarını paylaşıyorum' dedi.

İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için dışarı çıktığı sırada gaz fişeği ile başından vurulan Berkin Elvan öldü. nbsp;Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berkin Elvan'ın vefatıyla ilgili, "Bu sabah televizyonda görünce üzüldüm gerçekten. Nihayet bu olay olduğunda 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum" dedi.Gül, uzun tutukluluk süreleriyle ilgili olarak da bu sürelerin bir nevi cezaya dönüştüğünü, diğer taraftan uzun süre içinde karar verememenin kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledi.Cumhurbaşkanı Gül, "Failler bulunmamış olsa, yakalanmamış olsa hadi diyebilirsiniz ki, bu kadar uzun sürebilir. Aynı gün failler yakalanmış ama bu kadar süre geçmiş. Dolayısıyla bunların çok ciddi şekilde konuşulması ve gerekli tedbirlerin yargı sürecimiz içinde hızlandırma ile ilgili alınması gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili düzenlemeler aslında yapıldı da biliyorsunuz" dedi.

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan 15 yaşındaki Berkin Elvan, yaşamını yitirdi.Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 269 gündür tedavi altında bulunan ve son günlerde durumu ağırlaşan Elvan'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.Elvan'ın yakınları ve arkadaşlarının hastaneye gelişleri sürüyor. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün polisin hastane önünde bekleyenlere müdahale ettiğini söyledi. Onur, "Berkin'in daha yaşayacağı umuduyla buraya çadırlar kurulmuş, battaniyeler gelmiş ancak acı haberi aldık. Sanıyorum sabah saat 07.00 gibi hayatını kaybetmiş. Gerçekten çok üzgünüz. Kesin bilgim yok ama doktorları gerekli açıklamayı yapacaktır. Dün avukat hanımın konuşmalarından durumunun çok kötü olduğunu anlamıştık. 16 kiloya düşmüş. Çok iyi dayandı, iyi direndi" diye konuştu.Elvan'ın yaşamını yitirdiğini haber alan yakınları ve arkadaşları hastaneye gelmeye devam ediyor. Hastane önünde toplanan grup, zaman zaman slogan atarak bekleyişini sürdürüyor.
Bu arada, Elvan'ın cenazesinin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi bekleniyor. Aile üyeleri, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından teslim alınacak cenazenin Şark Kahvesi'ndeki evlerine götürüleceğini ve Okmeydanı Cemevi'ndeki törenden sonra Elvan'ın Feriköy Mezarlığı'na defnedileceğini bildirdi.
(Ajanslar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...