Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Kırım'ı asla bırakmayacağız"

/ Kaynak: AA
"Kırım'ı asla bırakmayacağız"

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın BM Cenevre Ofisi nezdinde Büyükelçisi Klimenko: "Ukrayna uluslararası görüşmeler yapmaya hazırdır ancak saldırganlığa asla izin vermeyeceğiz."

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Büyükelçisi Yuri Klimenko, Rus askerlerinin Kırım'ı kontrol altına almasıyla ilgili olarak, Ukrayna'nın uluslararası görüşmeler yapmaya hazır olduğunu ancak saldırganlığa da asla izin vermeyeceklerini söyledi.
Klimenko, BM Cenevre Ofisi'nde görevli diplomatlara, Kırım'la ilgili son gelişmelere ilişkin bilgi verdi.
Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin Kırım'da yaptığı provokasyonlardan Ukrayna'nın bilinçli olarak kaçındığını vurgulayan Klimenko, krizin barışçıl yollardan çözülmesini istediklerini belirtti.
Trajediyi sona erdirmek için halen bir şans bulunduğunu ifade eden Klimenko, "Konuşmaya hazırız. Ukrayna uluslararası görüşmeler yapmaya hazırdır. Ancak saldırganlığa izin vermeyeceğiz. Ukrayna, Ukraynalılarındır" dedi.
Bölgeyi kontrol altına alanların silahları altında yapılacak herhangi bir referandumu kabul etmeyeceklerini vurgulayan Klimenko, "Kırım'ı asla bırakmayacağız" diye konuştu.
Uluslararası toplumu bölgeyi kontrol altına alanlar üzerinde baskı kurmaya çağıran Klimenko, Rusya'nın uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğine dikkati çekti.
Klimenko, "Eğer bu Ukrayna'ya yapılıyorsa, bölgedeki herhangi bir ülkeye de yapılabilir. Buna izin verilirse kural ve hukuk kalmaz" dedi.
Rusya'ya Ukrayna'da etnik gerilim çıkarmaması çağrısında da bulunan Klimenko, "Ukrayna, Rusya'nın düşmanı değildir ve olmayacaktır" şeklinde konuştu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...