Olaylı maçı yorumladı

Olaylı maçı yorumladı

SPOR Haberleri

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili açıklama yaptı.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili, "AKP spora da siyaseti bulaştırmıştır. Artık sivil hayatımızla ilgili hiçbir şey kalmadı. Sporun sivil boyutta kalması lazım. Geçmiş olsun diyorum. Bir daha olmamasını temenni ediyorum"
Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Antalya'ya gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İl Başkanlığı'nda değerlendirmelerde bulundu. Vural'a, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik, İl Başkanı Osman Çetin, Aksu Ramazan Özen ve ilçe belediye başkan adayları da eşlik etti. MHP olarak yurt genelinde seçim çalışması yaptıklarını kaydeden Vural, "MHP sürdürdüğü mücadeleyle milli iradeyle gelenlerin, milli iradeyi çaldıkları, çırptıkları bir dönemi sona erdirmektir. Bugünkü mücadele siyasi mücadelenin ötesinde bir mücadeledir. Bugünkü mücadele yerel seçim değil, bugünkü mücadele milli irademize, milli egemenliğimize, mili kimliğe, mili varlıklarımıza tasallut olmuş kenelerden kurtulma mücadelesidir. Bu mücadelede kararlıyız" diye konuştu.


BERKİN ELVAN
Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünü değerlendiren Vural, "Berkin Elvan evladımız Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Allah'tan rahmet diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ölümünden bir gün önce onu aramış olması nasıl bir tablo olduğunu ortaya koyuyor. Sayın Başbakan'ın Gezi Parkı ekseninde vatandaşların demokratik şekilde toplumsal muhalefet anlayışı, barışçıl demokratik davranışına, baskıyla tehditle uyguladığı yöntemlerle maalasef bir çok insanımız Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Ve sevgili Berkin de hayatını kaybetti. Vicdansız bir yönetimin yaptığı uygulamalar neticesidir. Evet ekmek derdindeydi ama maalasef kullanılan yöntemler Berkin'in hayatını kaybetmesine yol açtı. Bütün bunların, hep birlikte özgürlüklerimize sahip çıkmamız gerektiğini, Türkiye'yi bir parti devleti olmaya değil, bir hukuk devleti haline dönüştürmek istediğimizi anlatması gerekiyor" diye konuştu.
Engin Alan'ın tahliye olup olmayacağı sorusuna Vural, "Tahliye söz konusu değil. Zaten yargı karman çorman, gerçekten mahkemeler birbirine girmiş. Böyle bakıldığında Balyoz ve Ergenekon süreçleri, hükümetin siyasi anlamıyla kullandığı bir süreç olmuştur. Bundan önceki süreç içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi, bunlarla ilgili süreçleri siyasi amaçla kullanmıştır. Bugün de ortaya çıkarılan bu tablo bu siyasi amacıyla bir bakıma rüşvet ve yolsuzlukla ilgili kendi iddialarından hesap vermesi gerekenler böyle bir ortam içerisinde bir bakıma hedefi de saptırmak istiyorlar. Asıl bence sorgulanması gereken Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyasi anlamıyla bu Balyoz ve Ergenekon süreçlerinin nasıl siyasileştirdi ve siyasi amaçlarla yönlendirdiği hususlarıdır. Bu tarihin karanlığında kalmayacaktır. Raflardan indirilen planların hangi amaçlar için kullanıldığını hangi amaçlar için yönlendirildiğini bütün milletimiz idrak etmelidir" cevabını verdi.


FETHİYE'DEKİ GERGİNLİK


'Fethiye'de yaşanan gerginliği nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Vural, "Türkiye'de derin AKP iş başında. Geldiğimiz süreç içerisinde derin AKP, AKP'yi kurtarmak için başka tartışmaları gündeme getirmek istiyor. Bu süreç geldiği zaman yeniden yargılamalarla ilgili iddialar ortaya atıldı. Genelkurmay Başkanı peşine takıldı, Metin Bey peşine takıldı. Ne oldu yeniden yargılama, oldu mu, olmadı. Bugün geldiğimiz bu noktada da herkes HPG miydi o partinin adı, HPD mi, HDP ile ilgili vatandaşların bir takım tepkileri oluyor ama bütün bunlarla ilgili böylesine bir çatışma ortamı oluşturulması, hangi manivasyonlarla, prokovasyonlarla gerçekleştiriliyor, bunu da sormak lazım. Bugün geldiğimiz bu süreçlerin toplumun içerisinde bu karmaşanın oluşturulması için birileri maşa olarak kullanılıyor mu? Yönlendiriliyor mu, bunların hepsinin hesabı sorulacaktır. MHP olarak biz demokratik bir mücadele içerisindeyiz. Siyasi rakiplerimiz bellidir, Ama bu siyasi rakiplerimiz Türkiye'yi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi kendisiyle ilgili tartışmaları toplumdan uzaklaştırmak amacıyla toplumda bir kaotik bir ortam, bir çatışma ortamı oluşturmak suretiyle can baza bak siyaseti uygulayabilmektedir. O bakımdan bu süreçler ilgili kaos ortamlar oluşturmak amacıyla provokasyonlar olabileceğini genel başkanımız çok önceden ifade etmiştir" açıklamasını yaptı.


TRABZONSPOR- FENERBAHÇE GERGİNLİĞİ


'Olaylar nedeniyle ertelenen Trabzonspor Fenerbahçe maçını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Vural, "Sosyal sermaye tehdit altında. Bugün kulüplerin içişlerine siyaset bulaşmış yani. Tablo bu. Her alanda bulaşmış. Bu süreç içinde sporun siyasileşmesi kabul edilebilecek gibi değil ama görülüyor Adalet ve Kalkınma Partisi bütün kulüpleri müdahale edip, o kulüpler aracılığıyla bir hakimiyet kurmak istiyor. Bu tehlikeli bir oyundur. Spor yeşil sahalarda devam etmelidir. Bu olayların olmasından dolayı üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Bunun hangi siyasi sonuçla meydana gelmiş olabileceğine ilişkin yorum yapmam mümkün değil. Ama AKP spora da siyaseti bulaştırmıştır. Artık sivil hayatımızla ilgili hiçbir şey kalmadı. Sporun sivil boyutta kalması lazım. Geçmiş olsun diyorum. Bir daha olmamasını temenni ediyorum"cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...