Kırım'da Parlamentonun bağımsızlık kararı ortalığı karıştırdı

/ Kaynak: AA
Kırım'da Parlamentonun bağımsızlık kararı ortalığı karıştırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Kırım parlamentosunun aldığı bağımsızlık kararını olumsuz karşıladıklarını belirtti.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rıfat Çubarov, başkent Akmescit'te düzenlediği basın toplantısında Kırım parlamentosunun aldığı bağımsızlık kararını değerlendirdi.Bağımsızlık kararını olumsuz bulduklarını belirten Çubarov, Kırım'ın Ukrayna'ya bağlı kalmasını savunduklarını belirtti. Çubarov, "Kırım yarımadasının devlet statüsünün Kırım'da çizilmeyeceği anlaşıldı. Biz parlamentonun bağımsızlık kararının sorunları büyüteceğini düşünüyoruz ve bu kararı olumsuz değerlendiriyoruz" dedi.
Çubarov, parlamentoda Kırım Tatarlarına yönelik alınan kararları ise iyi bir sinyal olarak gördüklerini belirtti.
- "Referanduma karşıyız" -
16 Mart'ta yapılacağı açıklanan referanduma karşı olduklarını ve boykot edeceklerini kaydeden Çubarov, Kırım'daki diğer halkları da boykota çağırdı.
Sokaklarda dolaşan askerlerin Rus askeri olduğunu vurgulayan Çubarov, sabah parlamento başkanıyla görüştüğünü ifade etti ve "Sokaktaki askerler kışlalarına dönmediği sürece bize karşı provokasyon yapılma ihtimali de ortadan kalkmayacak" dedi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...