Netanyahu'dan Türkiye'ye zeytin dalı

/ Kaynak: AA
Netanyahu'dan Türkiye'ye zeytin dalı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin eskiden olduğu gibi iyi olmasını arzu ettiğini söyledi.

Netanyahu, Eliat'ta yabancı gazetecilere, İsrail'in Kızıldeniz'de geçen hafta el koyduğu gemiden çıkan silahları gösterdiği basın toplantısı sonrasında, AA aracılığıyla Türkiye'ye mesaj gönderdi. Başbakan Netanyahu deniz üssünden ayrılışında Türkiye ile ilişkilerine yönelik, "Türk halkına mesajım, Türkiye ile eskiden olduğu gibi ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz" diye konuştu. "Yakın zamanda bir uzlaşı olacak mı" şeklindeki soruya ise Netenyahu, "Umuyorum, olacak" cevabını verdi.

Hükümete eleştiri

Başbakan Netanyahu hükümetine ağır eleştiriler yönelterek ülkeyi ilkeler değil, çıkarlar ülkesine dönüştürmekte suçlayan Haaretz yazarı Eğitim eski Bakanı Yossi Sarid, Türkiye ile ilişkiler bozuluncaya dek de İsrail'de "Ermeni soykırımı" nın reddedildiğini anımsattı. Sarid, "İlkeler değil, çıkarlar ülkesi" başlıklı yazısında İsrail'den Obama Yönetiminin Kırım konusundaki tutumuna yöneltilen eleştirilere işaret ediyor ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a gönderme yaparak şöyle devam ediyor: "Başbakan Erdoğan ortaya çıkıp bize iftira atıncaya dek Ermeni soykırımını da reddettik. Şimon Peres ve Ehud Barak çıkarlarımızı unutma diyerek beni azarladılar. Bir gün mesele Türkiye'dir, başka bir gün ise, silah sattığımız Ugandadır."
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...